Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Europska noć istraživača u rujnu u Zagrebu i Splitu

Noć istraživača
Noć istraživača

Organizacijski odbor Europske noći istraživača 2015 za Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Društvo znanost.org, pod pokroviteljstvom MZOS-a, a u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira Europsku noć istraživača koja će se održati u petak, 25. rujna 2015. u 19 sati u Marmontovoj ulici u Splitu i Avenue Mall-u u Zagrebu.

Europska noć istraživača je manifestacija koju promiče Europska komisija te se tradicionalno održava svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu u više od 300 gradova diljem Europe. Društvo znanost.org zajedno s partnerima organizira Noć istraživača u Hrvatskoj već treću godinu za redom, a cilj manifestacije je na zabavan i jednostavan način podići svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo. Na ovaj način nastoji se srušiti predrasude koje često postoje prema znanstveno-istraživačkoj zajednici te povećati zainteresiranost mladih za profesionalnu karijeru u znanosti.

Tim Noći Istraživača priprema mnoštvo zabavnih i interaktivnih aktivnosti, koje će se odvijati na raznim lokacijama. Svi istraživači uključeni u projekt u Zagrebu i Splitu imaju dugogodišnje iskustvo u istraživačkom radu i inovacijama, ali se i dodatno ističu svojim uspjesima u popularizaciji znanosti. Očekuje se sudjelovanje 20 znanstvenih timova koji će svoje programe putem interaktivnih sadržaja predstaviti građanima, posebice djeci i mladima. Posjetitelji će moći sudjelovati u znanstvenim eksperimentima, razgovarati sa znanstvenicima različitih znanstvenih disciplina, okušati sreću u nagradnim igrama i kvizovima o znanosti te pogledati neke od dokumentarnih filmova ili zabavno-edukativnih uradaka.

Svake godine organizatori pripreme iznenađenje večeri. Prošle je godine u režiji istraživača, studenata i prijatelja u Splitu izveden flash-mob (glazbeno-plesna točka) na temu „Život znanstvenika“, dok su Zagreb posjetili poznati likovi iz budućnosti i dalekih galaksija, kostimirani posjetitelji (Star Trek i Star Wars) koji su došli provjeriti što to hrvatski istraživači imaju za pokazati. Europsku noć istraživača u Splitu i Zagrebu 2014. godine posjetilo je oko 17 tisuća posjetitelja, dobrim dijelom djece i mladih.

Pozivaju se svi oni željni znanja, inovacija, izazova i zabave da zabilježe 25. rujna u svoje kalendare i dođu u Zagreb i Split kako bi doživjeli dio istraživačke atmosfere koja će u isto vrijeme vladati diljem Europe.

Događaj financira Europska komisija kroz Marie Sklodowska Curie akcije u okviru okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije, Obzor 2020. Projekt Europska noć istraživača prvi je odobreni projekt iz programa Obzor 2020 u Republici Hrvatskoj.

Više informacija:http://www.noc-istrazivaca.hr


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.