Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Europski tjedan u Hrvatskoj – saznajte više o EU i njezinim članicama

Delegacija Europske unije u Hrvatskoj i ove godine slavi Europski tjedan, obilježavajući tako važan datum u povijesti ujedinjene Europe, 9. svibanj, Dan Europe i 60-u obljetnicu Schumanove deklaracije. Program je plod suradnje Delegacije EU u Hrvatskoj, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, Veleposlanstva Kraljevine Španjolske, te veleposlanstava drugih zemalja članica EU, nevladinih i drugih organizacija.

Delegacija Europske unije u Hrvatskoj i ove godine slavi Europski tjedan, obilježavajući tako važan datum u povijesti ujedinjene Europe, 9. svibanj, Dan Europe i 60-u obljetnicu Schumanove deklaracije. Program je plod suradnje Delegacije EU u Hrvatskoj, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, Veleposlanstva Kraljevine Španjolske, te veleposlanstava drugih zemalja članica EU, nevladinih i drugih organizacija.

Program započinje Danima EU-a na Ekonomskom fakultetu

Program EU tjedna započinje 3. svibnja Danima EU-a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, koji ove godine obuhvaćaju ciklus predavanja i radionica na temu borbe protiv korupcije.

Ova aktivnost, koju organizira Hrvatska Studentska Asocijacija (HSA) na Ekonomskom fakultetu, pomaže Hrvatskoj suočiti se s izazovima na ovom polju i usporediti ih s iskustvima drugih europskih zemalja. Na otvorenju događaja u 10 sati sudjelovati će šef Delegacije, veleposlanik Paul Vandoren.

Istoga će dana u 15 sati u Informacijskom centru EU u Zagrebu biti uručene nagrade pobjednicima natječaja za najbolji esej na temu „Što mi znači EU?“. Nj.E. g. Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije, dodijelit će nagrade pobjednicima natječaja.

U razdoblju od 3. do 7. svibnja 2010, EU tjedan će proslaviti i građani u brojnim županijama i gradovima diljem Hrvatske, u suradnji s partnerima, Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija, Delegacijom EU, veleposlanstvima zemalja članica EU i drugim institucijama.

Šef delegacije 5. svibnja u Zadru

U okviru ovog obilaska, šef Delegacije će u srijedu, 5. svibnja 2010. godine posjetiti Zadar. Tamo će sudjelovati na Okruglom stolu o završetku pregovora i fondovima EU koji počinje u 10 sati, a u podne će sudjelovati u videokonferenciji „Regionalna – EU suradnja na izradi magistarskih i doktorskih programa u Programu cjeloživotnog učenja.“

U četvrtak 6. svibnja 2010., šef Delegacije će posjetiti Bjelovar i sudjelovati na središnjoj proslavi EU tjedna koja će početi u 10 sati na glavnom bjelovarskom trgu, te na okruglom stolu „Iskustva zemalja članica EU u povlačenju sredstava iz strukturnih fondova i kohezijskog fonda EU,“ zakazanom za podne.

Koncert bendova Elemental i Gustafi

U petak, 7. svibnja 2010. od 16:10 do 17:20 sati, šef Delegacije će sudjelovati u emisiji „Hrvatska uživo Euromagazin uživo“ koja je rezultat suradnje Delegacije EU i hrvatske nacionalne televizijske kuće HRT. Emisija će biti emitirana iz Bala u Istri, a bavit će se temama vezanim za EU. Isti dan u 21 sat, u klubu Pauk u Zagrebu održat će se koncert „Noć u Europi“ na kojemu će nastupiti popularni bendovi Elemental i Gustafi. Događaj će otvoriti šef Delegacije.

Središnje javno događanje na Cvjetnom trgu

Središnje javno događanje u Zagrebu u povodu Dana Europe planirano je za subotu, 8. svibnja 2010., na Cvjetnom trgu. Program započinje u 10 sati a građanima će biti ponuđeno mnoštvo informacija i kreativnih materijala o Europskoj uniji i njezinim državama članicama.

Tog istog dana navečer održat će se „EUrban festival“, događaj za mlade koji će uz jedinstvenu vizualnu kulisu Muzeja suvremenih umjetnosti, DJ-jeve i izložbu EU plakata, okupiti brojne grafitere, skejtere, bajkere i druge mlade.

Proslava Dana Europe završava svečanim prijemom i baletnom predstavom „Dama s kamelijama“ koje Delegacija Europske unije organizira 10. svibnja 2010. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.