Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Luksuz i ekologija! Evo kako izgledaju “zeleni” hoteli [FOTO]

U ovim su hotelima od ključnog značaja bile ekološke tehnologije. Dvostruka stakla niske emisije, integriranje solarnih panela, korištenje podzemnih spremnika vode, za skupljanje kišnice.

U ovim su hotelima od ključnog značaja bile ekološke tehnologije. Dvostruka stakla niske emisije, integriranje solarnih panela, korištenje podzemnih spremnika vode, za skupljanje kišnice.

Hilton hotel u Barilocheu (Patagonia)

Portugalska tvrtka IMOCOM predstavila je svoj najnoviji “eko friendly” projekt u Argentini, hotel Hilton u Bariloche (Patagonija). Prema riječima CEO-a tvrtke, Huga Canessa hotel će se izgledom uklopiti u prirodu te učinkovito koristiti energiju i vode, ali i pravilno gospodariti tlom i odvodnjom.

No, osim zelene ljepote, postoje i određeni problemi. Susjedi su zabrinuti zbog utjecaja koje će hotelske zgrade imati na ovo prekrasno područje.

Činjenica da je hotel smješten u planini te da će koristiti vodu iz netaknutog jezera Nahuel Huapi, razlozi su za zabrinutost.

Underground Eco-Friendly Hotel, Italija

Trenutno je u izgradnji eco-friendly, polu-podzemni hotel u Bozenu, Italija. Arhitekt i dizajner je poznati Matteo Thun. Hotel će se sastojati od jedanaest pojedinačnih domova izgrađenih u talijanskoj padini. Hotelski prostori koristit će ekonomske i ekološke načine grijanja, hlađenja i gradnje. Projekt je započet krajem 2009, a završetak izgradnje očekuje se u 2012.

Ritz-Carlton, Kapalua, Maui, Havaji

Sljedeći eko-friendly hotel na našem popisu je Ritz-Carlton, Kapalua na Havajima. Arhitektonska ideja dokazuje predanost prirodnom havajskom okolišu, kao i lokalnoj kulturi. Morske kornjače veličine malih automobila, morski psi, ježevi i ribe u duginim bojama, žive u vodi nedaleko hotela i plaže. Koliko je važna kompletna eko usluga pokazuje i činjenica da je popratni hotelski sadržaj i obučavanje gostiju o ekologiji. Naime, prirodoslovci zaposleni u hotelu svakog gosta žele naučiti sve o sigurnom i prijateljskom suživotu s ovim prekrasnim stvorenjima. Ritz-Carlton, Kapalua također vodi brigu o eko uzgoju stoga posjeduje vrtove gdje uzgajaju bilje i plodove koje potom koriste u hotelskoj kuhinji.

 

Uma Paro Hotel: zen hotel u Bhutanu

Butan, čarobna zemlja s budističkom tradicijom. Uma Paro Hotel jedinstven je hotel s pogledom na dolinu zelenih stabala. Zen i duhovno! Hotel je u harmoniji s prirodnim okruženjem. 29 soba za boravak u srcu Himalajske regije, u hotelu s pet zvjezdica. Luksuz i ekologija!

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.