Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Imamo li izbora? Ovih 10 kompanija kontrolira svijet!

Većinu proizvoda koje danas kupujemo drži u svom vlasništvu tek nekoliko najjačih svjetskih kompanija.

Većinu proizvoda koje danas kupujemo drži u svom vlasništvu tek nekoliko najjačih svjetskih kompanija.

Ta pojava se naziva “Iluzija izbora” i govori o tome da potrošači zavise od najvećih igrača, a pravi potrošački izbor zapravo i ne postoji, piše B92.

Čini se da su sve velike kompanije na neki način povezane, ili preko vlasništva ili preko partnerstva ili na brojne druge načine.

Tako kompanija Unilever proizvodi sve od Dove sapuna pa do Knorr juha. Nestle posjeduje velik udio u L´orealu koji sa druge strane opet ima udjele u velikom broju kozmetičkih kompanija ali i u Dieselu, popularnom modnom brendu.

Grafika pokazuje da nevjerojatnu količini brendova zapravo “drži” svega deset korporacija – Coca-Cola, PepsiCo, General Mills, Celogs, Mars, Unilever, Johnson i Johnson, Procter i Gamble, Nestle i Kraft.

Business.hr

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Jiří Struk (41), u srpnju je postao zadužen za brand marketing u Heureka Grupi koja upravlja portalima za usporedbu cijena u 9 država CEE...

Ljudski resursi

Coca-Cola poziva na prvi webinar „Moj CV neće u smeće“: otkrijte sve što vas zanima o pisanju životopisa, motivacijskog pisma ili razgovoru za posao.

Komentari

Rad od kuće unio je mnoge promjene u svakodnevni život zaposlenika koje utječu na njihovu dobrobit – kako prednosti tako i izazove.

DOP

Prelazak na reciklabilnu papirnatu ambalažu, vodećoj svjetskoj prehrambenoj kompaniji Nestlé omogućuje uklanjanje otprilike 250 milijuna plastičnih pakiranja koja se prodaju na globalnoj razini svake...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.