Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Što je ključna zapreka oporavku hrvatskog gospodarstva

Ivica Mudrinić ističe kako planirani veliki investicijski projekti koje je Vlada najavljivala, kasne, no kako poslodavce raduje promjena u retorici i sve glasnije naglašavanje nužnosti pokretanja investicija privatnog sektora

Ivica Mudrinić ističe kako planirani veliki investicijski projekti koje je Vlada najavljivala, kasne, no kako poslodavce raduje promjena u retorici i sve glasnije naglašavanje nužnosti pokretanja investicija privatnog sektora

Porezno je opterećenje u Hrvatskoj previsoko i predstavlja jednu od ključnih zapreka oporavku domaćeg gospodarstva, kazao je prvi čovjek Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić.

Daljnje uvođenje novih poreza u trenutku kada smo na samom dnu, nije nikome u interesu, tvrdi Mudrinić u intervjuu za Večernji list. Kaže kako je poslodavcima na načelnoj razini prihvatljiva ideja da se oporezivanje rada i kapitala, u dugom roku jednim dijelom zamijeni jačim oporezivanjem potrošnje i imovine.

No takav zaokret, poručuje Mudrinić, znači duboku poreznu reformu koju bi trebalo pripremati 3-4 godine.

Na pitanje jesu li u HUP-u odlaskom Radimira Čačića izgubili ključnog sugovornika, Mudrinić odgovara kako je Čačić razumio ključne probleme biznisa i svoju je kompetenciju i energiju usmjeravao u gospodarstvo.

Ističe kako planirani veliki investicijski projekti koje je Vlada najavljivala, kasne, no kako poslodavce raduje promjena u retorici i sve glasnije naglašavanje nužnosti pokretanja investicija privatnog sektora, prenosi Lider.

Na najave o 400.000 nezaposlenih u idućoj godini kaže: To nažalost nije nerealan scenarij, a da bismo to izbjegli prisiljeni smo u kratkom roku naći način kako bismo povećali sposobnost gospodarstva u otvaranju novih radnih mjesta.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.