Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

EY financijsku 2021. završio s prihodima od 40 milijardi dolara

Revizorsko-konzultantska tvrtka EY je u financijskoj godini 2021., koja je završila s krajem lipnja, ostvarila kombinirane globalne prihode od 40 milijardi američkih dolara.

Berislav Horvat Country Managing Partner, EY Hrvatska

Revizorsko-konzultantska tvrtka EY je u financijskoj godini 2021., koja je završila s krajem lipnja, ostvarila kombinirane globalne prihode od 40 milijardi američkih dolara. Pritom je ostvareno povećanje prihoda od 7,3% u odnosu na prethodnu godinu i tako nastavljen trend rasta EY-a unatoč pandemiji COVIDa-19 i njenog utjecaja na globalno gospodarstvo. Protekla financijska godina bila je posebno uspješna za EY Hrvatska, koji je unatoč okolnostima pandemije nastavio s brojnim promaknućima i novim zapošljavanjima.

Uz rezultate za financijsku godinu 2021., EY je također najavio trogodišnji plan proširenja te plan investicija od 10 milijardi američkih dolara između financijske godine 2022. i 2024., kojima će dodatno proširiti usluge za klijente, ulagati u svoje zaposlenike i zajednicu, a sve kako bi nastavili uspješno odgovarati na globalne izazove.

„Rekordni plan ulaganja u iznosu od 10 milijardi dolara realizirat će se u vitalnim područjima kao što su kvaliteta revizije, strategija, razvoj tehnoloških rješenja, kao i ulaganjem u zaposlenike koji predstavljaju ključan faktor uspjeha EY-a. U EY-u Hrvatska nastavljamo razvijati kompetencije naših stručnjaka, zapošljavamo nove ljude i razvijamo se kako bismo nastavili pomagati našim klijentima inovativnim rješenjima vođenima tehnologijom”, istaknuo je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

U sklopu globalnog plana razvoja, 2,5 milijarde dolara namijenjene su ulaganjima u tehnologiju sa snažnim fokusom na umjetnu inteligenciju, pouzdanu podatkovnu mrežu i disruptivne tehnologije. U planu je i daljnja izgradnja globalne klijentske tehnološke platforme koja podupire EY usluge i rješenja. Ovu platformu trenutno koristi više od milijun EY klijenata te dnevno obrađuje 250 milijuna transakcija primjenom hibridnih i multi-cloud mogućnosti u 200 zemalja.

EY nastavlja privlačiti i zapošljavati stručnjake za tehnologiju i podatke te širiti usluge strateškog savjetovanja i održivosti kako bi klijentima i zaposlenicima omogućio korist od vodećih tehnologija. Štoviše, EY Hrvatska je financijsku godinu 2021. završio brojkom od gotovo 300 ljudi te nastavlja plan rasta i širenja kapaciteta i u nadolazećem razdoblju.

Pročitajte još:

Ekonomija

Više od polovice financijskih direktora očekuje da će COVID-19 kriza trajati između šest i dvanaest mjeseci, dok njih 61 posto očekuje utjecaj na određene...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.