Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Facebook bez žena na čelnim pozicijama

Ostale kompanije u internetskoj industriji imaju barem jednu direktoricu, uključujući LinkedIn i Google Inc., a samo 11,3 posto velikih američkih tvrtki na Fortuneovoj 500 listi imaju Uprave sastavljene samo od muškaraca.

Ostale kompanije u internetskoj industriji imaju barem jednu direktoricu, uključujući LinkedIn i Google Inc., a samo 11,3 posto velikih američkih tvrtki na Fortuneovoj 500 listi imaju Uprave sastavljene samo od muškaraca.

Većina Facebookovih više od 800 milijuna korisnika su žene, ali to ne biste znali da pogledate njihovu Upravu koju čine sedmorica muškaraca.

Ostale kompanije u internetskoj industriji imaju barem jednu direktoricu, uključujući LinkedIn i Google Inc., a samo 11,3 posto velikih američkih tvrtki na Fortuneovoj 500 listi imaju Uprave sastavljene samo od muškaraca, prema podacima Catalysta, neprofitne organizacije koja se bavi temama žena u biznisu, prenosi Bloomberg.

“Davno su prošla vremena kada smo morale objašnjavati i zagovarati zašto bi žene trebale sjediti u upravama, s obzirom na podatke koji pokazuju da tvrtke kojima upravljaju i žene i muškarci posluju bolje”, rekla je Anne Mulcahy, bivša predsjednica i izvršna direktorica Xerox Corpa. i direktorica Johnson & Johnsona, Target Corpa i Washington Posta. “Nije dobro kada kompanije s velikim brojem korisnica to ne odražavaju i u upravi.”

Analiza Catalysta koja se bavila kompanijama s Fortune 500 liste je pokazala da su one s tri ili više direktorica poslovale bolje od onih s manjim brojem žena na čelnim pozicijama između 2005. i 2009., postižući u prosjeku 43 posto više povrata na uloženo.

Dok se Facebook priprema prikupiti 5 milijardi dolara u inicijalnoj javnoj ponudi, sastav njegove Uprave pokazuje da im poslovna strategija nije dobra, rekla je Susan Stautberg, suosnivačica udruge Women Corporate Directors, koja promovira članstvo žena u upravnim odborima.

“Nema smisla da kompanija koja za sebe tvrdi da je tako napredna nema niti jednu direktoricu”, rekla je. “Ako u Upravi sjede samo muškarci, nemaju pristup raznolikim idejama i strategijama.”

Facebook, koji je osnovan prije osam godina u studentskoj sobi na Harvardu, je prošle godine ostvario prodaju od 3,7 milijardi. Prema anketi Pew Interneta i d American Life Projecta iz 20101., 58 posto njegovih korisnika su žene, koje provode više vremena mijenjajući svoje statuse na profilima i komentirajući postove drugih.

Bankamagazine.hr


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.