Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Facebook proširuje poslovanje tehnologijom virtualne stvarnosti

Facebook za dvije milijarde dolara kupuje Oculus, tek dvije godine staru tvrtku koja proizvodi naočale za virtualne igre, objavljeno je iz te popularne društvene mreže.

Facebook za dvije milijarde dolara kupuje Oculus, tek dvije godine staru tvrtku koja proizvodi naočale za virtualne igre, objavljeno je iz te popularne društvene mreže.

Ta akvizicija uslijedila je nakon Facebookove kupnje tvrtke za usluge slanja poruka WhatsApp, vrijedne 19 milijardi dolara.

Analitičari ističu da kupnja Oculusa predstavlja veliki korak, koji Facebook poduzima u očekivanju iduće velike promjene u razvoju tehnološke industrije, u vrijeme kada se potrošači sve više, umjesto osobnim računalima, okreću pametnim telefonima.

Mnogi u industriji vjeruju da prenosivi uređaji predstavljaju sljedeću veliku platformu na kojoj će počivati tehnološki razvoj.

U Facebooku ističu da bi tehnologija virtualne stvarnosti mogla postati iduća društvena i komunikacijska platforma.

„Povijest naše industrije pokazuje da se svakih 10 do 15 godina pojavi nova značajna računalna platforma, poput PC-ja, weba ili sada pametnih telefona. Ovim potezom dugoročno igramo na to da će kaciga za virtualnu stvarnost postati i virtualna i stvarna realnost u jednom dijelu svakodnevnog života ljudi“, istaknuo je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, napomenuvši i da je nošenje Oculusovih naočala bilo ‘drugačije od svega što je dosad iskusio’.

Facebook, kazao je, ne namjerava postati hardver kompanija, niti stvarati profit od prodaje uređaja u dugome roku. Umjesto toga, Zuckerberg ističe da će softver i usluge Facebooka nastaviti podupirati osnovni biznis.

Oculus, koji tek planira započeti komercijalnu proizvodnju naočala za virutalnu stvarnost, nastavit će poslovati kao nezavisna kompanija. Zuckerberg je najavio da Facebook planira proširiti poslovanje Oculusa znatno izvan područja igara.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.