Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Feromihin s inovativnim proizvodom probija se na tržišta Indije, Afrike i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Feromihin je specijaliziran za zahtjevne poslove savjetovanja, nabave, montaže i održavanja visokokvalitetnih elemenata za magistralne plinovode ili produktovode.

Poduzeće Feromihin iz Novoselca kod Zagreba dobilo je na natječaju Inovacije u S3 područjima 2,8 milijuna kuna za projekt pod nazivom „Inovacije u S3 područjima Feromihin“.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,9 milijuna kuna, a trajat će 24 mjeseca.

Glavni cilj koji žele postići je komercijalizacija inovativnih proizvoda PIMSf (sustav za nadzor svih elemenata produktovoda, organizaciju dokumentacije i planiranje popravak) i eLBC (sustav za nadzor i automatsku blokadu plinovoda). Proizvod PIMSf je u potpunosti web browser responsive i cloud rješenje, a globalno pristupačan operaterima i tehničkom osoblju te omogućuje konfiguraciju bilo kojeg skupa podataka bez obzira na dobavljača hardvera i izvođača snimanja. Sustav omogućuje pregled i status svake linije cjevovoda i pravovremeno planiranje popravaka te simulacije rasta korozije u budućnosti. Proizvod eLBC omogućuje kvalitetnija mjerenja s povećanim brojem mjernih kanala kako bi se osigurala sigurnost plinovoda ili produktovoda u slučaju napuknuća ili pada tlaka.

Kroz provedbu projekta očekuju povećanje prihoda od prodaje za više od 75 posto, zapošljavanje dva nova zaposlenika do 2024. godine te povećanje konkurentnosti poduzeća na globalnom tržištu kroz ulaganja u organizaciju poslovanja.

S navedenim proizvodima planiramo se pozicionirati na globalna tržišta, prije svega u Indiju, Afriku i Ujedinjene Arapske Emirate te na regionalno tržište u susjedne zemlje Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Oba proizvoda su testirana u stvarnom okruženju te smo već ostvarili međunarodnu prepoznatljivost na sajmovima plinske i naftne industrije te pohvale za inovativnost ideje i korištenje modernih tehnologija i inženjeringa za njihovu realizaciju“, istaknuo je Mario Matanić, direktor poduzeća.

Projektom će također uvesti novu organizacijsku metodu koja će povezati evidentiranje, obavještavanje, kontroliranje, analiziranje, odlučivanje, planiranje, usklađivanje, organiziranje i izvođenje procesa koja će rezultirati formiranjem novih odjela u poduzeću: Odjel proizvodnje eLBC-a i Odjel implementacije PIMSf-a.

Projekt se provodi u S3 tematskom prioritetnom području Energija i održivi okoliš, podtematskom području Energetske tehnologije, sustavi i oprema.

Feromihin je specijaliziran za zahtjevne poslove savjetovanja, nabave, montaže i održavanja visokokvalitetnih elemenata za magistralne plinovode ili produktovode. Od osnutka 1992. godine orijentirani su na montažu i održavanje sigurnosno blokadnih stanica plinovoda i produktovoda te strojnu obradu visokokvalitetnih rezervnih dijelova za visokotlačne klipne ili centrifugalne pumpe.

 

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.