Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Festival traminca najatraktivniji do sada

Sve je spremno za četvrti Festival traminca.

Sve je spremno za četvrti Festival traminca. Najatraktivniji do sada, tvrde organizatori koji su se pobrinuli da prijestolnicu vrhunskih traminaca Ilok, stignu i neki od najboljih u svijetu.

Festival započinje u petak navečer na najukusniji mogući način, gala večerom koju potpisuje Marin Rendić, vrhunski chef i vlasnik zagrebačkog Bistroa Apetit.

Ilocke vinarije / 29.10.2020. Photography Danijel Soldo

Subota je rezervirana za tematske radionice, pa će se tako između ostalog predstaviti vina vinarije Alto Aldige iz Južnog Tirola, Tomislav Ivanović, jedan od najpoznatijih vinskih pisaca vodit će masterclass o gostujućoj sorti Tamjanki, kušat će se i traminac s najviše nadmorske visine vinarije Aquila Cellars iz dalekog Colorada, bit će tu i poznati regionalni vinar Đorđe Bikicki, a uživat će se u vinima alzaške vinarije Marc Tempé. Ovo je tek dio bogatog programa koji, naravno, uključuje i degustaciju od 17 sati pa sve do ponoći uz glazbenu kulisu Sing Song Swing benda.

Hotel Dunav, autor Danijel Soldo ( Izvor TZ grada Iloka)

Uz vrhunske tramince najpoznatijih iločkih vinarija, predstavit će se i neka relativno nova imena, mladi vinari s istoka Hrvatske koji nastavljaju višestoljetnu tradiciju. Užitak je zagarantiran, posebno ako se zna da je riječ o kraljevskoj sorti koja je proslavila Srijemsko vinogorje. Još od kada je 1710. zasađen prvi trs traminca na danas najpoznatijem iločkom položaju Principovac, ne prestaje intrigirati ljubitelje vina.

Iločki traminac najljepša je pozivnica za posjet Srijemu i Slavoniji, prepoznatljiv je brend naše županije i razlog zbog čega nas ne zaobilaze vinski kritičari, vrhunski poznavatelji i ljubitelji vina. Festival traminca idealna je prilika da 10. i 11. lipnja posjetite Ilok i uživate u savršenoj kombinaciji povijesne baštine, prekrasnog krajolika i vrhunske eno-gastro ponude“, poručuje Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.  

Pročitajte još:

Lifestyle

Vinariju Saints Hills osnovali su 2006. godine, a svoje vinograde u Dalmaciji i Istri nazvali su po djeci.

Ekonomija

Prosinačko izdanje prestižnog vinskog magazina Decanter donosi poseban prilog na 12 stranica o bijelim vinima iz regije.

Lifestyle

Iako proizvode 30 puta više tona maslinovog ulja i 74 puta više hektolitara vina od Istre, Portugalci su impresionirani kvalitetnom promocijom i proizvodnjom istarskog...

Poduzeća

Životni put zadržao ih je u Zagrebu, ali i odveo u Slavoniju, točnije u Erdut gdje su pokrenuli pravu malu revoluciju u vinarstvu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.