Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Fitch smanjio kreditni rejting Velikoj Britaniji

Kao razlog smanjenja rejtinga AAA na AA+ navela slabije gospodarske i fiskalne izglede no zadržala je ocjenu “stabilan” što otklanja prijetnju dodatnih intervencija u rejtingu, barem u bližem razdoblju

Kao razlog smanjenja rejtinga AAA na AA+ navela slabije gospodarske i fiskalne izglede no zadržala je ocjenu "stabilan" što otklanja prijetnju dodatnih intervencija u rejtingu, barem u bližem razdoblju

Kreditni rejting Velike Britanije u petak je pretrpio novi udarac kada je agencija Fitch kao druga međunarodna agencija smanjio najviši kreditni rejting te zemlje.

Fitch je kao razlog smanjenja rejtinga AAA na AA+ navela slabije gospodarske i fiskalne izglede no zadržala je ocjenu “stabilan” što otklanja prijetnju dodatnih intervencija u rejtingu, barem u bližem razdoblju.

“Unatoč gubitku statusa AAA krajnje snažan kreditni profil Velike Britanije odražava se u rejtingu AA+ i stabilnim izgledima”, rekao je Fitch u izjavi.

Nakon vijesti britanska je funta pala u odnosu na dolar.

Moody’s je u veljači bila prva agencija koja je snizila rejtinig Britanije a Standard & Poor’s je rekao da ima barem 33 posto izgleda da će slijediti prve dvije agencije.

Napisao

Pročitajte još:

Turizam

ProWein je još jednom pokazao da je vodeći međunarodni sajam u sektoru vina i alkoholnih pića.

Ljudski resursi

Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave! Sretno!

Ekonomija

Air France će letjeti do 835 puta dnevno, na 191 odredište u 89 zemalja. U Hrvatskoj povećanje letova prema Splitu i Dubrovniku.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.