Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Fond ValueAct Capital podigao cijenu dionice Microsofta za 3, 6 posto

Premda većina makroekonomskih podataka ukazuje na usporavanje rasta američkog gospodarstva, tržište podržava solidna sezona kvartalnih poslovnih izvješća kompanija. Većina njih objavljuje bolje rezultate nego što se očekivalo, no očekivanja su vrlo niska

Premda većina makroekonomskih podataka ukazuje na usporavanje rasta američkog gospodarstva, tržište podržava solidna sezona kvartalnih poslovnih izvješća kompanija. Većina njih objavljuje bolje rezultate nego što se očekivalo, no očekivanja su vrlo niska

U ponedjeljak su na Wall Streetu cijene dionica blago porasle, zahvaljujući solidnim kvartalnim poslovnim rezultatima američkih kompanija, no ulagači su vrlo oprezni nakon oštrog pada burzovnih indeksa prošloga tjedna.

Dow Jones indeks ojačao je 0,14 posto, na 14.567 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,47 posto, na 1.562 boda, a Nasdaq indeks 0,86 posto, na 3.233 boda.

Nakon što su prošloga tjedna cijene dionica zabilježile najveći pad od studenoga prošle godine, jučer se trgovalo vrlo oprezno, pa su indeksi balansirali na rubu pozitivnog i negativnog područja.

Zbog oštrog pada cijena sirovina, prošloga su tjedna pod najvećim pritiskom bile dionice u rudarskom i energetskom sektoru. Jučer su se, pak, oporavile, pa su S&P indeksi tih sektora porasli 1 posto.

Među najvećim je dobitnicama, a rastom cijene od 3,6 posto, bila dionica Microsofta, nakon vijesti da je fond ValueAct Capital kupio 2 milijarde dolara vrijedan udjel u najvećem svjetskom proizvođaču softvera.

Premda većina makroekonomskih podataka ukazuje na usporavanje rasta američkog gospodarstva, tržište podržava solidna sezona kvartalnih poslovnih izvješća kompanija. Većina njih objavljuje bolje rezultate nego što se očekivalo, no očekivanja su vrlo niska.

Prema anketi Reutersa, analitičari procjenjuju da su zarade kompanija u prvom tromjesečju porasle 2,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a prihodi svega 0,7 posto.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE oslabio je 0,09 posto, na 6.280 bodova, dok je pariški CAC ostao nepromijenjen, na 3.652 boda. Frankfurtski DAX ojačao je, pak, 0,24 posto, na 7.478 bodova.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.