Mjesec dana besplatne struje ako prijeđete u GEN-I do kraja listopada [VIDEO]

Mjesec dana besplatne struje ako prijeđete u GEN-I do kraja listopada [VIDEO]

Od 17. lipnja, kada je predstavio ponudu za kućanstva i male poduzetnike, GEN-I je, kaže Golob, primio 11.776 upita za promjenu opskrbljivača električnom energijom od čega 10.590 od kućanstava i 1.186 od malih poduzetnika.

Najveći broj upita za prelazak pristigao je iz Zagreba – 2.474 kućanstava i 377 malih poduzetnika.

Po Golobovim riječima, za sada imaju nešto manje od sedam tisuća potpisanih ugovora, od čega se stotinjak odnosi na poslovne korisnike, a od početka rujna opskrbljuju više od 4.500 potrošača.

[infopunkt 7116 2]

U GEN-I-ju upozoravaju da zbog nedorečene regulative prelazak potrošača od HEP-a k njima traje šest do osam, umjesto tri do četiri tjedna.

”Zadovoljni smo, idemo u pravim tempom i vjerujem da ćemo planove i više nego ostvariti”, kazao je Golob dodavši kako je proces prelaska jednostavan te se može obaviti internetom ili telefonom, uz ekipe koje će odlaziti na teren, s naglaskom da neće ulaziti u oblik akvizitera.

”Svi naši korsnici od 1. kolovoza nisu osjetili nikakve promjene, nisu ostali bez struje, a promjene će vidjeti na računu s troškom koji će biti znatno niži”, istaknuo je.

[infopunkt 7116 3]

Golob tvrdi da su cijene GEN-I-ja za kućanstva niže 12,5 posto u odnosu na HEP-ove, a za male poduzetnike i do 30 posto te da su među tvrtkama koje su sklopile ugovor s GEN-I-jem primjerice i Konzum, Mercator, Plodine, Plava Laguna, Istraturist, Tisak, Uljanik, 3. maj, Viktor Lenac, TDR, itd.

Do kraja godine GEN-I bi, po Golobovim riječima, mogao zauzeti tri posto ukupnog tržišta električnom energijom u Hrvatskoj, a do kraja 2014. godine između sedam i osam posto.

Ujedno najavljuje da će GEN-I dodatno sniziti cijene kad to učini HEP i da će od HEP-a uvijek biti povoljniji barem za 10 posto.

Čelnik GEN-I-ja napominje da ta tvrtka novim korisnicima koji potpišu ugovor do kraja listopada nudi besplatnu električnu energiju u prvih mjesec dana korištenja, a ta je pogodnost produžena i za one koji su potpisali ugovor tijekom kolovoza.

[infopunkt 7116 7]

GEN-I bi, kaže Golob, kupcima u prvih mjesec dana omogućio potpuno besplatnu uslugu kada bi mogao ispostaviti jedinstveni račun za potrošenu struju te naknade za korištenje elektroenergetske mreže i poticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora. Kako to još nije moguće, GEN-I-jevi kupci HEP-u plaćaju te naknade na posebnom računu.

[infopunkt 7116 4]

Zbog nedorečenosti regulative GEN-I, po riječima njegova čelnog čovjeka, zasad ne namjerava ući na hrvatsko tržište plina.

Tvrtka GEN-I jedan je od najvećih trgovaca električnom energijom u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

U Hrvatskoj posluje od 2005. godine, a s opskrbom električnom energijom započeo je 2010. godine te danas opskrbljuje više od 11.000 mjernih mjesta na području cijele Hrvatske.

U Sloveniji GEN-I drži 28 posto ukupnog tržišta opskrbe električnom energijom.

Sredinom lipnja svoju je ponudu za kućanstva predstavila i tvrtka RWE Energija koja je prošli tjedan izvijestila da od 1. rujna prvih 3.000 hrvatskih građana koji su odabrali RWE Energiju za svog opskrbljivača plaća nižu cijenu struje.

[infopunkt 7116 9]

Podijeli

Odgovori

Top