Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Generali ostvaruje izvrstan rast operativnog rezultata i dobiti, uz izuzetno solidnu kapitalnu poziciju

Ukupna imovina kojom upravlja Grupa iznosila je 631,0 milijardu eura.

Na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, Upravni odbor Assicurazioni Generali odobrio je Konsolidirano polugodišnje financijsko izvješće Generali Grupe za 2023. godinu.

Bruto zaračunate premije porasle su na 42.237 milijuna eura (+3,6%), zahvaljujući značajnom rastu segmenta neživotnih (P&C) osiguranja.

Neto prihodi životnih osiguranja iznosili su -877 milijuna eura, s neto odljevima iz štednje djelomično kompenziranim pozitivnim neto priljevom u unit-linked i zaštitnim linijama. To je u skladu sa strategijom Grupe za repozicioniranjem poslovanja portfelja životnog osiguranja i također odražava trendove u industriji uočene u bankovnim kanalima u Italiji i Francuskoj.

Operativni rezultat snažno je porastao i dosegao 3.721 milijuna eura (+28,0%), također zahvaljujući diverzifikaciji izvora dobiti, uključujući i doprinos od prethodnih akvizicija.

Poslovni rezultat segmenta neživotnih osiguranja (P&C) porastao je na 1.853 milijuna eura (+85,7%). Kombinirana kvota poboljšala se na 91,6% (-5,4 p.p.), potaknuta nižim omjerom gubitaka.

Operativni rezultat životnih osiguranja bio je solidan s 1.813 milijuna eura (-3,5%), a marža novih poslova porasla je na 5,81% (+0,31 p.p.).

Operativni rezultat segmenta upravljanja imovinom iznosio je 498 milijuna eura (+1,3%), a snažan doprinos dala je Banca Generali.

Operativni rezultat segmenta Holdinga i ostalih poslova poboljšan je na -125 milijuna € (-149 milijuna eura u prvom polugodištu 2022.).

Prilagođeni neto rezultat znatno je porastao na 2.330 milijuna eura (1.448 milijuna eura u prvom polugodištu 2022.), prvenstveno zbog poboljšanog operativnog rezultata, koji je imao koristi od diverzificiranih izvora dobiti, jednokratne kapitalne dobiti povezane s razvojem nekretnina u Londonu (193 milijuna eura bez poreza), dok je odražavajući učinak umanjenja vrijednosti od 97 milijuna eura na ruske instrumente s fiksnim prihodom evidentiranih na prvo polugodište 2022.

Neto rezultat poboljšan je na 2.243 milijuna eura (864 milijuna eura u prvom polugodištu 2022.).

Dionički kapital Grupe porastao je na 26,7 milijardi eura (+0,2%), zahvaljujući neto rezultatu za navedeno razdoblje, a djelomično je kompenziran isplatom dividende.

Marža ugovorne usluge (CSM), koja je bilančna stavka koju je uveo MSFI 17 i sastoji se od odgođene diskontirane buduće dobiti trenutnog poslovanja, porasla je na 32,1 milijardu € (31,0 milijardu eura u FG 2022.).

Ukupna imovina kojom upravlja Grupa iznosila je 631,0 milijardu eura (+2,6% u usporedbi s FG 2022.) odražavajući pozitivan tržišni učinak.

Grupa je potvrdila svoju iznimno čvrstu kapitalnu poziciju, s omjerom solventnosti od 228% (221% u FG 2022.)


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.