Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Glazba i kultura kao prilika za turističku promociju Hrvatske

Hrvatska je prema izboru čitatelja kineskog izdanja američkog magazina Travel+Leisure proglašena najpoželjnijom novom europskom destinacijom za kineske turiste u 2018.

Hrvatska je prema izboru čitatelja kineskog izdanja američkog magazina Travel+Leisure proglašena najpoželjnijom novom europskom destinacijom za kineske turiste u 2018. To potvrđuju i brojke od gotovo 200 tisuća kineskih turista u Hrvatskoj. Uglavnom se radi od mlađim turistima između 25-44 godine koje će ovaj spot dodatno potaknuti da posjete Zagreb.

Članice najpoznatije kineske pop grupe iz Šangaja SNH48 susrele su se s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem  u sklopu boravka u Hrvatskoj povodom snimanja spota. „Snimanje spota na atraktivnim lokacijama u Zagrebu i okolici omogućit će sjajnu promociju Hrvatske na Dalekom istoku. Daljnje jačanje promocije i suradnje s Kinom očekujemo i nakon otvaranja ureda Hrvatske turističke zajednice u rujnu, u sklopu Predstavništva HGK u Šangaju,“ rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Naime, tinejdžerska senzacija SNH48, na čelu s popularnom pjevačicom Huang TingTing, snimila je spot na zagrebačkom Gornjem i Donjem gradu te u dvorcu Trakošćan. Huang TingTing jedna je od najutjecajnijih glazbenica na kineskim društvenim mrežama koju prate milijuni pratitelja iz Kine, Južne Koreje i svijeta.

 

Pročitajte još:

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Edukacija

Pred punom Laubom održano je 3. izdanje međunarodne konferencije HGK „Podržimo održivo 2022: Zajedno za otporniju budućnost“.

Ekonomija

Veliki porast cijena građevinskog materijala i proizvoda stvorio je ozbiljne probleme na tržištu prošle godine.

Ekonomija

Goran Šaravanja, makroekonomski konzultant s bogatim iskustvom rada u velikim kompanijama poput Zagrebačke banke i INA-e, od 1. lipnja postaje novi glavni ekonomist Hrvatske...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.