Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Globalnoj ekonomiji prijeti „izgubljeno desetljeće“

Svjetskoj ekonomiji prijeti opasnost da bude povučena u „izgubljeno desetljeće“, izjavila je Christine Lagarde, šefica MMF-a na nedavno održanom financijskom forumu u Pekingu.

Svjetskoj ekonomiji prijeti opasnost da bude povučena u „izgubljeno desetljeće“, izjavila je Christine Lagarde, šefica MMF-a na nedavno održanom financijskom forumu u Pekingu.

Lagarde ističe kako je dužnička kriza u Europi rezultirala nepredvidivom budućnošću globalne ekonomije te da unatoč činjenici kako su napori rješavanja krize korak u pravom smjeru, još mnogo toga mora biti učinjeno.

„Ukoliko ne djelujemo hrabro i jedinstveno, ekonomijama diljem svijeta prijeti pad u financijsku nestabilnost i potencijalni kolaps globalne potražnje“, izjavila je Lagarde i dodala kako bi se mogli suočiti s rizicima onoga što mnogi komentatori nazivaju „izgubljenim desetljećem“.

Kriza eurozone

Šefica MMF-a napomenula je i kako kriza u eurozoni ima veliki utjecaj na ostatak svijeta te da su se oblaci krize nadvili i nad napredna gospodarstva, poput onog u SAD-u. Ustvrdila je kako su SAD i Europska Unija, dvije najveće ekonomske regije, ujedno i najveća tržišta azijske robe, no pad potražnje doveo je do smanjenja izvoza u Kini i Japanu. Iz tog je razloga Lagarde pozvala Kinu da promijeni svoju izvoznu politiku te ojača domaću potražnju s ciljem gospodarskog rebalansa i održavanja dugoročnog rasta.

cnbc.com


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.