Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Počinje 6. Zagrebački energetski tjedan

Zagrebački energetski tjedan
U duhu održavanja šestogodišnje tradicije Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, od 11. do 16. svibnja 2015. održati će se 6. Zagrebački energetski tjedan. U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:

 

„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.
Poruka koju već šest godina za redom uspješno širime po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Osim Grada Zagreba, veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju i ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želi se  omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Program ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna 2015. počinje održavanjem posebnog Stručnog skupa studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni razvoj“ namijenjenog isključivo promoviranju studentskih zamisli, projekata, znanstvenih radova i rješenja vezanih uz racionalno korištenje energije, primjenu mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva. Stručni skup će se održati u ponedjeljak, 11. svibnja 2015., a program će obuhvatiti stručne prezentacije vezane uz međunarodne projekte te inovativne ideje i vizije studenata za održivi razvoj.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna posebno ističemo dvodnevnu međunarodnu konferenciju “Zajedničkom provedbom energetske politike EU do energetske učinkovitosti i održivog razvoja urbanih sredina“ koja će se održati 13. i 14. svibnja 2015. u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. U radu konferencije sudjelovat će mnogi eminentni međunarodni partneri te predstavnici hrvatskih ministarstava i tvrtki koji će se posebno dotaknuti sljedećih aktualnih tema: inovativna financijska rješenja u provedbi energetskih projekata, izazovi u primjeni mjera energetske učinkovitosti, europskim projektima do izvrsnosti, institucionalni i zakonski okviri za postizanje ciljeva održivog energetskog razvitka, učinkovita i održiva opskrba energijom i njezin doprinos energetskoj sigurnosti te financijski mehanizmi za poticanje i primjenu mjera energetske učinkovitosti.

U srijedu, dana 13. svibnja 2015. održat će se već tradicionalni skup članova Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. Istoimeni skup prilika je za hrvatske gradove da steknu nova znanja i informacije o uspješnim projektima s kojima se postižu značajne uštede energije i koriste obnovljivi izvori energije od gradova koji su takve projekte proveli.

Osim toga, u četvrtak, 14. svibnja 2015., održati će se i Seminar za Potporne strukture Sporazuma gradonačelnika u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. Seminar pruža mogućnost, ne samo Potpornim strukturama Sporazuma gradonačelnika, nego i hrvatskim gradovima potpisnicima Sporazuma gradonačelnika da neposredno od predstavnika Ureda Sporazuma gradonačelnika budu informirani o obvezama koje proizlaze iz Sporazuma gradonačelnika, posebice o izvještavanju provedbe Akcijskog plana energetski održivog razvitka.
Tradicionalni završetak i ovog Zagrebačkog energetskog tjedna je održavanje EE Info dana u subotu 16. svibnja 2015. na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem će se predstaviti gospodarski subjekti, znanstvene i obrazovne institucije, poduzetnici, udruge civilnog društva, EKO dječji vrtići i EKO škole Grada Zagreba.Više informacija o Zagrebačkom energetskom tjednu dostupno je putem internetske stranicewww.zagreb-energyweek.info.

Pročitajte još:

Energetika

Solida grupa, koja u vlasništvu ima mrežu od 30 solarnih elektrana, počela je graditi svoju prvu agrosolarnu elektranu u gradu Ivancu, a ujedno i...

Energetika

Vrijednost dogovorenog posla je 17 milijuna eura i najveća je dosadašnja investicija E.ON-a Hrvatska ugovorena prema PPA ugovoru na sedam godina nakon puštanja u...

Energetika

HGK potpisala sporazume o suradnji sa španjolskim partnerima kako bi se hrvatskim tvrtkama olakšao pristup poslovima s fuzijom.

Novosti

Energetski certifikat nešto je što obavezno morate tražiti prilikom gledanja stanova za kupnju ili nabaviti za postojeći stan.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.