Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Glovo pokreće Impact Fund, prvu inicijativu ovog tipa za rješavanje društveno-ekoloških izazova

Očekuje se da će Impact Fund generirati 5 milijuna eura na globalnoj razini do kraja 2023. godine.

Glovo, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu proizvoda različitih kategorija, najavila je pokretanje Impact Funda, prve inicijative takve vrste u brzo rastućoj industriji dostave gdje će mali iznos Glovo zarade od svake narudžbe biti posvećen jačanju projekata posvećenima održivosti i pozitivnim promjenama u društvu.

Do kraja 2023. Impact Fund će dodijeliti do 5 milijuna eura za projekte koji se odnose na potporu lokalnim zajednicama, inicijativama koje se bave klimatskim promjenama, digitalizaciji malih lokalnih poduzeća, smanjenju rodnog jaza u tehnološkoj industriji i programima usavršavanja kurira. Navedeno će uključivati sredstva koja su tim projektima dodijeljena od sredine 2021. godine.

Sébastien Pellion, voditelj odjela Impact and Sustainability u Glovu, rekao je: „Važno je da tvrtke pruže potporu svim onima u potrebi i doprinose zaštiti planeta. Jedinstven za industriju, Impact Fund osigurat će ključno financiranje za rješavanje socio-ekoloških izazova kao što su potpora lokalnim zajednicama, digitalizacija malih i srednjih poduzeća, klimatske inicijative, smanjenje rodnog jaza u tehnološkoj industriji i usavršavanje kurira diljem svijeta. Korisnici Glova svakom će narudžbom podržati inicijative koje stvaraju pozitivne promjene u zajednicama i prirodi.”

U 2023. godini Impact Fund bit će usmjeren na sljedeće:

  • Smanjenje gladi: Pokrivanje troškova dostave za nevladine organizacije uz besplatan pristup Glovo logistici te distribucija artikala ugroženim obiteljima. Od ožujka 2020. do danas isporučeno je više od 2,3 milijuna obroka i više od 1100 tona hrane putem Glovo Access platforme. U Hrvatskoj na području Zagreba, produženo je partnerstvo s nevladinim organizacijama poput Caritasa i Projekta Sreća (dugoročna partnerstva) te s Domom Dubrava, pri čemu je bilo isporučeno oko 100 socijalnih narudžbi mjesečno, odnosno 1200 narudžbi godišnje.
  • Klimatske inicijative: Glovo poduzima daljnje korake kako bi značajno smanjio svoj ugljični otisak do 2030. Impact Fund će ubrzati smanjenje emisija CO2 u cijelom vrijednosnom lancu osiguravajući resurse za daljnju elektrifikaciju flote i osiguravajući održivo pakiranje u odnosu na opcije koje se ne mogu reciklirati putem platforme Glovo Store partnerima u devet zemalja. U 2022. smanjili smo 8800 tona emisije CO2 u našem vrijednosnom lancu.
  • Digitalizacija malih lokalnih poduzeća: malim i srednjim restoranima i trgovcima na malo pružamo prave alate i obuku kako bismo im pomogli u digitalizaciji i razvoju poslovanja na mreži putem našeg programa Glovo Local. Više od 100.000 naših partnera mala su lokalna poduzeća i namjeravamo povećati taj broj na 150.000 tijekom 2023. godine.
  • Žene u tehnološkoj industriji: Financiramo kampove za obuku mladih žena koje žele započeti svoju tehnološku karijeru. Tijekom 2022. godine 230 žena završilo je obuku u Španjolskoj za analitiku podataka i razvoj web-stranica (eng. web development) u sklopu šestomjesečne programske stipendije KeepCoding. Ove godine bit će pokrenuti i novi program za 250 djevojaka u Poljskoj koje će pohađati tečaj kodiranja, a još 65 mladih žena pridružit će se tehnološkim radionicama (eng. Tech Bootcamps) u Gani, Španjolskoj i Poljskoj.
  • Obrazovni programi za dostavljače: Omogućavanje online i uživo edukacijskih programa za dostavljače, kako bi im se pomoglo u njihovom profesionalnom razvoju i stjecanju vještina koje su im potrebne za pristup kvalificiranijim poslovima. Do danas približno 6900 dostavljača aktivno sudjeluje u programima obuke s fokusom na poduzetništvo, financijsko obrazovanje, kodiranje itd. U 2022. godini u Hrvatskoj je pokrenuta inicijativa “Obećanje dostavljačima” namijenjena dostavljačima koji surađuju s aplikacijom. Dio toga je i G-learning platforma putem koje registrirani pružatelji usluga besplatno pristupaju raznim edukacijskim tečajevima. Zahvaljujući inicijativama koje podržava Impact Fund, Glovo će nastaviti ulagati u profesionalni razvoj dostavljača, pružajući im tečajeve financijske edukacije 2023. i nekoliko drugih prilika za učenje.
  • Pomoć Ukrajini: U 2023. godini Impact Fund uložit će 195.000 eura pomoći narodu Ukrajine te potpori lokalnim nevladinim organizacijama koje pomažu zajednicama pogođenima ratom. Od početka sukoba, isporučili smo više od 114.000 obroka i 54.000 kg hrane putem Glovo Access platforme te omogućili donaciju 1300 dobrotvornih obroka iz programa Glovo Cook Rooms.


Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.