Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Glovo pokreće Impact Fund, prvu inicijativu ovog tipa za rješavanje društveno-ekoloških izazova

Očekuje se da će Impact Fund generirati 5 milijuna eura na globalnoj razini do kraja 2023. godine.

Glovo, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu proizvoda različitih kategorija, najavila je pokretanje Impact Funda, prve inicijative takve vrste u brzo rastućoj industriji dostave gdje će mali iznos Glovo zarade od svake narudžbe biti posvećen jačanju projekata posvećenima održivosti i pozitivnim promjenama u društvu.

Do kraja 2023. Impact Fund će dodijeliti do 5 milijuna eura za projekte koji se odnose na potporu lokalnim zajednicama, inicijativama koje se bave klimatskim promjenama, digitalizaciji malih lokalnih poduzeća, smanjenju rodnog jaza u tehnološkoj industriji i programima usavršavanja kurira. Navedeno će uključivati sredstva koja su tim projektima dodijeljena od sredine 2021. godine.

Sébastien Pellion, voditelj odjela Impact and Sustainability u Glovu, rekao je: „Važno je da tvrtke pruže potporu svim onima u potrebi i doprinose zaštiti planeta. Jedinstven za industriju, Impact Fund osigurat će ključno financiranje za rješavanje socio-ekoloških izazova kao što su potpora lokalnim zajednicama, digitalizacija malih i srednjih poduzeća, klimatske inicijative, smanjenje rodnog jaza u tehnološkoj industriji i usavršavanje kurira diljem svijeta. Korisnici Glova svakom će narudžbom podržati inicijative koje stvaraju pozitivne promjene u zajednicama i prirodi.”

U 2023. godini Impact Fund bit će usmjeren na sljedeće:

  • Smanjenje gladi: Pokrivanje troškova dostave za nevladine organizacije uz besplatan pristup Glovo logistici te distribucija artikala ugroženim obiteljima. Od ožujka 2020. do danas isporučeno je više od 2,3 milijuna obroka i više od 1100 tona hrane putem Glovo Access platforme. U Hrvatskoj na području Zagreba, produženo je partnerstvo s nevladinim organizacijama poput Caritasa i Projekta Sreća (dugoročna partnerstva) te s Domom Dubrava, pri čemu je bilo isporučeno oko 100 socijalnih narudžbi mjesečno, odnosno 1200 narudžbi godišnje.
  • Klimatske inicijative: Glovo poduzima daljnje korake kako bi značajno smanjio svoj ugljični otisak do 2030. Impact Fund će ubrzati smanjenje emisija CO2 u cijelom vrijednosnom lancu osiguravajući resurse za daljnju elektrifikaciju flote i osiguravajući održivo pakiranje u odnosu na opcije koje se ne mogu reciklirati putem platforme Glovo Store partnerima u devet zemalja. U 2022. smanjili smo 8800 tona emisije CO2 u našem vrijednosnom lancu.
  • Digitalizacija malih lokalnih poduzeća: malim i srednjim restoranima i trgovcima na malo pružamo prave alate i obuku kako bismo im pomogli u digitalizaciji i razvoju poslovanja na mreži putem našeg programa Glovo Local. Više od 100.000 naših partnera mala su lokalna poduzeća i namjeravamo povećati taj broj na 150.000 tijekom 2023. godine.
  • Žene u tehnološkoj industriji: Financiramo kampove za obuku mladih žena koje žele započeti svoju tehnološku karijeru. Tijekom 2022. godine 230 žena završilo je obuku u Španjolskoj za analitiku podataka i razvoj web-stranica (eng. web development) u sklopu šestomjesečne programske stipendije KeepCoding. Ove godine bit će pokrenuti i novi program za 250 djevojaka u Poljskoj koje će pohađati tečaj kodiranja, a još 65 mladih žena pridružit će se tehnološkim radionicama (eng. Tech Bootcamps) u Gani, Španjolskoj i Poljskoj.
  • Obrazovni programi za dostavljače: Omogućavanje online i uživo edukacijskih programa za dostavljače, kako bi im se pomoglo u njihovom profesionalnom razvoju i stjecanju vještina koje su im potrebne za pristup kvalificiranijim poslovima. Do danas približno 6900 dostavljača aktivno sudjeluje u programima obuke s fokusom na poduzetništvo, financijsko obrazovanje, kodiranje itd. U 2022. godini u Hrvatskoj je pokrenuta inicijativa “Obećanje dostavljačima” namijenjena dostavljačima koji surađuju s aplikacijom. Dio toga je i G-learning platforma putem koje registrirani pružatelji usluga besplatno pristupaju raznim edukacijskim tečajevima. Zahvaljujući inicijativama koje podržava Impact Fund, Glovo će nastaviti ulagati u profesionalni razvoj dostavljača, pružajući im tečajeve financijske edukacije 2023. i nekoliko drugih prilika za učenje.
  • Pomoć Ukrajini: U 2023. godini Impact Fund uložit će 195.000 eura pomoći narodu Ukrajine te potpori lokalnim nevladinim organizacijama koje pomažu zajednicama pogođenima ratom. Od početka sukoba, isporučili smo više od 114.000 obroka i 54.000 kg hrane putem Glovo Access platforme te omogućili donaciju 1300 dobrotvornih obroka iz programa Glovo Cook Rooms.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.