Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Google razvija novu uslugu televizijskog pretraživanja

Google Inc. i drugi po veličini američki satelitski TV operater Dish Network Corp. zajednički su testirali novu uslugu pretraživanja televizijskog programa kojom se kombiniraju dva medija – televizija i internet, izvještavaju Wall Street Journal i Reuters.

Google Inc. i drugi po veličini američki satelitski TV operater Dish Network Corp. zajednički su testirali novu uslugu pretraživanja televizijskog programa kojom se kombiniraju dva medija - televizija i internet, izvještavaju Wall Street Journal i Reuters.

Usluga se zasniva na digitalnim prijamnicima za satelitsku televiziju (set-top box, STB) koji rabe elemente Googleova bežičnog operativnog sustava Android, a korisnicima omogućuje pretraživanje Dishovih internetskih stranica, ali i websiteova poput YouTubea.

Također, njome mogu i personalizirati prikaz programa, što znači programirati redoslijed te kombinirati ga s internetskim sadržajima.

Krajnji cilj – oglašavanje

Korisnicima je dostupno nekoliko digitalnih prijamnika za satelitsku televiziju i TV setova s internetskim pristupom, ali i najnoviji uređaj tvrtke TiVo Inc., koja proizvodi digitalne prijamnike. Dishova sestrinska tvrtka EchoStar također izrađuje takve prijamnike, no muči je potencijalno skup patentni spor sa spomenutim TiVom.

Google se nada da će povezati novu uslugu s TV-oglašavanjem, omogućujući mu da ciljano prikazuje oglase pojedinim kućanstvima na temelju primljenih podataka o klijentima.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Kao građanima modernog svijeta, znanje o tehnologiji postaje sve važnije

Lifestyle

Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove.

Komentari

Formalne pritužbe na situaciju u kojoj Google u pretraživanjima daje prednost vlastitom servisu za usporedbu cijena, konkretno Google Shoppingu, počele su još prije 13...

Lifestyle

Google Karte će prikazati i onu koja je najštedljivija, ako slučajno nije i najbrža.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.