Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Google ukida 1200 radnih mjesta!

Najava otpuštanja 10 posto radne snage nadovezuje se na već ukinutih 4.000 radnih mjesta u Motorola Mobilityju u kolovozu prošle godine a podudara se s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone i smanjenom proizvodnom ‘običnih’ mobitela

Najava otpuštanja 10 posto radne snage nadovezuje se na već ukinutih 4.000 radnih mjesta u Motorola Mobilityju u kolovozu prošle godine a podudara se s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone i smanjenom proizvodnom 'običnih' mobitela

Američki softverski div Google objavio je u petak da će njegova podružnica za proizvodnju pametnih telefona Motorola Mobility ukinuti dodatnih 1.200 radnih mjesta u sklopu nastojanja da ponovo posluje u plusu.

Najava otpuštanja 10 posto radne snage nadovezuje se na već ukinutih 4.000 radnih mjesta u Motorola Mobilityju u kolovozu prošle godine a podudara se s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone i smanjenom proizvodnom ‘običnih’ mobitela.

“Ti su rezovi nastavak mjera smanjenja broja zaposlenih koje smo najavili prošloga ljeta. Očito je to vrlo teško za zaposlenike i mi smo im spremni pomoći u teškom prijelaznom razdoblju”, kazala je za Reuters glasnogovornica Niki Fenwick.

Wall Street Journal izvijestio je jutros o otkazima, pozivajući se na informaciju koju je od Googlea dobio elektronskom poštom.

U njoj se navodi da će otkazi biti podijeljeni radnicima u Sjedinjenim Državama, Kini i Indiji, piše WSJ, citirajući pojašnjenje u kojem se ukazuje na prevelike troškove, nekonkurentnu poziciju na pojedinim tržištima i gubitke.

Google je prošle godine kupio posrnulog proizvođača mobitela Motorola Mobility za 12,5 milijarde dolara kako bi iskoristila njegov portfelj patenata za odbijanje napada na vlastitu mobilnu platformu Android i proširila poslovanje izvan domene softvera.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.