Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Google ukida 1200 radnih mjesta!

Najava otpuštanja 10 posto radne snage nadovezuje se na već ukinutih 4.000 radnih mjesta u Motorola Mobilityju u kolovozu prošle godine a podudara se s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone i smanjenom proizvodnom ‘običnih’ mobitela

Najava otpuštanja 10 posto radne snage nadovezuje se na već ukinutih 4.000 radnih mjesta u Motorola Mobilityju u kolovozu prošle godine a podudara se s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone i smanjenom proizvodnom 'običnih' mobitela

Američki softverski div Google objavio je u petak da će njegova podružnica za proizvodnju pametnih telefona Motorola Mobility ukinuti dodatnih 1.200 radnih mjesta u sklopu nastojanja da ponovo posluje u plusu.

Najava otpuštanja 10 posto radne snage nadovezuje se na već ukinutih 4.000 radnih mjesta u Motorola Mobilityju u kolovozu prošle godine a podudara se s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone i smanjenom proizvodnom ‘običnih’ mobitela.

“Ti su rezovi nastavak mjera smanjenja broja zaposlenih koje smo najavili prošloga ljeta. Očito je to vrlo teško za zaposlenike i mi smo im spremni pomoći u teškom prijelaznom razdoblju”, kazala je za Reuters glasnogovornica Niki Fenwick.

Wall Street Journal izvijestio je jutros o otkazima, pozivajući se na informaciju koju je od Googlea dobio elektronskom poštom.

U njoj se navodi da će otkazi biti podijeljeni radnicima u Sjedinjenim Državama, Kini i Indiji, piše WSJ, citirajući pojašnjenje u kojem se ukazuje na prevelike troškove, nekonkurentnu poziciju na pojedinim tržištima i gubitke.

Google je prošle godine kupio posrnulog proizvođača mobitela Motorola Mobility za 12,5 milijarde dolara kako bi iskoristila njegov portfelj patenata za odbijanje napada na vlastitu mobilnu platformu Android i proširila poslovanje izvan domene softvera.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Flood Hub dio je tvrtkinog rada na kriznim situacijama kako bi ljudima omogućili pristup pouzdanim informacijama i resursima u kritičnim trenucima – također uključujući...

Financije

Bilo da se radi o kupovini na Internetu ili u fizičkoj prodavaonici, danas sve možete finalizirati koristeći vaš pametni telefon.

Lifestyle

Kao građanima modernog svijeta, znanje o tehnologiji postaje sve važnije

Lifestyle

Google je objavio listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.