Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gradi se Centar za suzbijanje siromaštva

Život na socijalnoj pomoći ili humanitarnoj pomoći osigurava preživljavanje, ali istovremeno razvija ovisnost o sustavu socijalne skrbi, te vodi gubitku samopoštovanja i samopouzdanja. Djeca dijele sudbinu svojih roditelja i njihova je budućnost unaprijed određena.

Život na socijalnoj pomoći ili humanitarnoj pomoći osigurava preživljavanje, ali istovremeno razvija ovisnost o sustavu socijalne skrbi, te vodi gubitku samopoštovanja i samopouzdanja. Djeca dijele sudbinu svojih roditelja i njihova je budućnost unaprijed određena.

Izgradnjom Centra  za  razvijanje  radnih  vještina, suzbijanje  siromaštva  i  socijalne  isključenosti  samohranih  roditelja „Moj Prvi Dom“ želi se pomoći samohranim roditeljima i osposobiti ih za samozapošljavanje.

Sigurnija budućnost za ovu djecu moguća je s promjenom uvjeta života njihovih roditelja. Stoga je Udruga „Moj Prvi Dom“* pokrenula je izgradnju Centra za majku i dijete koji su socijalno isključeni.

Kvalitetno izvođenje programa moguće je isključivo u ruralnom području, stoga je izgradnja Centra pokrenuta u Slavoniji. U svrhu izvođenja programa općina Čaglin dodijelila je staru školu u selu Migalovci. Kako je škola dugi niz godina izvan uporabe za njezinu obnovu potrebna su značajnija sredstva.

U obnovljenom prostoru cilj je edukacijom osposobiti korisnice programa za rad, kako bi samozapošljavanjem trajno napustile ovisnost o sustavu socijalne skrbi.  Izgrađeni Centar uz edukativni program služio bi za stanovanje majke i djeteta do konačnog osposobljavanja majke za samozapošljavanje.

Kako je u pitanju neprofitna udruga, program je moguće realizirati jedino pomoću donacija u svrhu čega je Udruzi i dodijeljen telefonski broj 060 30-50-53, dostupan 24 sata, a koji služi za komunikaciju s građanima koji imaju kontakt, brigu ili strah za socijalno izoliranu, isključenu osobu ili obitelji, ili sami žive strah od socijalne isključenosti. Broj je također na raspolaganju svim zainteresiranim građanima koji se žele informirati o djelatnosti Udruge.

Cijena jedne minute poziva sa fiksnog telefona iznosi 1,74kn,dok poziv s mobitela iznosi 2.96kn. Od jedne minute razgovora 0,68 lipa donira se za izgradnju Centra, a navedeni broj biti će u funkciji do 30. rujna 2013.

Ako ste u mogućnosti, svi su pozvani da podrže ovaj program i pomognu njegovoj realizaciji.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.