Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gradi se podvožnjak ispod zadarske zračne luke

Sporazum o izgradnji podvožnjaka ispod zadarske zračne luke potpisali su jučer u Zemuniku ministar Božidar Kalmeta, Hrvatske ceste i zemunička općina.

Sporazum o izgradnji podvožnjaka ispod zadarske zračne luke potpisali su jučer u Zemuniku ministar Božidar Kalmeta, Hrvatske ceste i zemunička općina.

Time će se Zemuničanima omogućiti promet od svoga mjesta prema Zadru starom prometnicom. Prema potpisanom Sporazumu izrada prometne dokumentacije za podvožnjak počinje odmah, a radovi na 60 metara dugu dvotračnu podvožnjaku počet će za godinu dana.

Ostvarenje projekta pratit će predstavnici zemuničke općine i županijska uprava za ceste, a investitor će biti Hrvatske ceste.

Sadašnja prometnica Zadar – Zemunik presijeca uzletno-sletnu stazu na zračnoj luci pa svaki put kada zrakoplovi slijeću ili uzlijeću, cesta se brkljama zatvara na tom dijelu, što izaziva gužve i prometne kolone, posebice ljeti.

Europska komisija predložila zatvaranje prometnice iz sigurnosnih razloga

Po naputku Europske komisije, a radi sigurnosti, ta se cesta zatvara 1. ožujka, a Zemuničani mogu do Zadra drugim dvjema prometnicama: priključkom na četverotračnu prometnicu Gaženica – Zadar II. na autocesti ili prometnicom Zemunik – Smoković – Zadar.

Mještani Zemunika smatraju da se tim dvama smjerovima previše obilazi, duže vremena putuje i kilometraža do Zadra je veća. Stoga su zadnjih mjeseci ultimativno zahtijevali izgradnju podvožnjaka ispod zračne luke, o čemu je jučer potpisan i sporazum.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Omiška obilaznica obuhvaća dionicu Dugi Rat – Omiš istok, a na njoj će se nalaziti 7 vijadukata, 4 tunela i most Cetina.

Financije

Petina ispitanika u Hrvatskoj ulaže ili je ulagala u kriptovalute, i to ponajprije kako bi ostvarili dugoročna ulaganja te brzu i laku zaradu

EU fondovi

Do 2027. godine na raspolaganju imamo gotovo 25 milijardi eura bespovratnih sredstava i povoljnih kredita iz EU fondova.

Financije

Neobični načini ulaganja, kao što je skupljanje igračaka, mogu generirati visoke povrate.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.