Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gradovi u kojima je najskuplje živjeti

U velikom istraživanju uključeni su faktori tekućih troškova života u tim gradovima, poput stana, odjeće, javnog prijevoza, hrane i lijekova.

U velikom istraživanju uključeni su faktori tekućih troškova života u tim gradovima, poput stana, odjeće, javnog prijevoza, hrane i lijekova.

Najskuplja svjetska metropola za život trenutno je London, pokazali su najnoviji podaci stranice Expatistan, koja je usporedila cijene života u najvećim gradovima svijeta.
Primjerice, mjesečna najamnina jednosobnog stana stoji oko 4.250 dolara (oko 23.800 kuna), mjesečna karta za javni prijevoz 215 dolara (oko 1.200 kuna), a šišanje kod frizera (za muškarce) oko 28 dolara (oko 157 kuna).

U skupu petorku ušli su i Oslo (Norveška), dva švicarska grada Ženeva i Zürich, te New York.

Najjeftiniji gradovi u Indiji

Najjeftiniji grad za život je Caracas u Venezueli, a njemu prethodi sedam gradova u Indiji: Kalkuta, Hyderabad, Pune, Madras, Bangalore i Delhi.

O nerazmjeru standarda dovoljno govori činjenica da je London oko 1.000 puta skuplji od Caracasa.

Naša se metropola smjestila na skromnom 131. mjestu.

Primjerice, za najam stana od 85 kvadrata mjesečno su naveli trošak od 4.398 kn, dok režije za njega iznose 1.418 kn. Mjesečni pokaz je 370 kuna, dok je litra benzina 11 kuna, po njihovim podacima.

Na čelu liste su:

1. London, Velika Britanija (289)
2. Oslo, Norveška (267)
3. Ženeva, Švicarska (259)
4. Zürich, Švicarska (256)
5. New York, SAD (237)
6. Lausanne, Švicarska (233)
7. Singapur, Singapur (228)
8. Pariz, Francuska (219)
9. San Francisco, SAD (218)
10. Kopenhagen, Danska (217)

Cijelu listu gradova možete pogledati ovdje.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Prema anketi koju je proveo MojPosao, u kojoj je sudjelovalo 674 ispitanika, gotovo polovina ispitanika (49 posto) smatra kako će uvođenjem ove Direktive doći...

Ekonomija

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske.

Nekretnine

Raznolikost cijena ovisno o lokaciji, nedostatak određenih tipova stanova te porast cijena nekretnina predstavljaju izazove za kupce stanova na dinamičnom zagrebačkom tržištu.

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.