Novosti

Gradska organizacija HDZ-a prozvala gradonačelnika Zagreba! [VIDEO]

”Poštujući demokraciju, legalnost i legitimnost proteklih izbora, na kraju samo želim pitati birače: kad ste zaokruživali Milana Bandića i njegove liste jeste li znali da je naš gradonačelnik poklonik lika i djela Josipa Broza Tita”, poručio je Mikulić.

''Poštujući demokraciju, legalnost i legitimnost proteklih izbora, na kraju samo želim pitati birače: kad ste zaokruživali Milana Bandića i njegove liste jeste li znali da je naš gradonačelnik poklonik lika i djela Josipa Broza Tita'', poručio je Mikulić.

Gradska organizacija HDZ-a prozvala je gradonačelnika Milana Bandića zbog njegova sudjelovanja na manifestaciji ‘Dani balkanske ljubavi’.

Na Bundeku su u subotu 24. kolovoza održani 6. susreti Lige antifašista jugoistočne Europe, pod nazivom ‘Dani balkanske ljubavi’, posvećeni 68. obljetnici pobjede nad silama fašizma, 70. obljetnici od 2. zasjedanja AVNOJ-a te ulasku Hrvatske u Eurospku uniju. No u gradskoj organizaciji HDZ-a ta je manifestacija shvaćena kao veličanje totalitarnog režima Komunizma.

Predsjednik GO HDZ-a Andrija Mikulić primijetio je kako gradonačelnik Bandić nije položio vijence i odao počast žrtvama svih totalitarizama povodom Europskog dana sjećanja 23. kolovoza te kako je nedopustivo da samo dan poslije ”u srcu europskog Zagreba slavi jedan od najgorih oblika totalitarizma – komunizam”.

Mikulić je kazao: ”Kao gradonačelnik jednog europskog Zagreba, trebali ste zapaliti svijeće i položiti vijence u spomen na sve građane ove zemlje koji su dali svoje živote kako bi mi, gospodine gradonačelniče, mogli živjeti u suverenoj, demokratskoj Hrvatskoj”.

[infopunkt 7070 3]

Naglasio je kako se možda pravi razlog neobilježavanja krije u tome jer je na Bundeku prije samo nekoliko dana održana manifestacija ‘Dani balkanske ljubavi’, na kojoj se, kako ističe Mikulić, veličao totalitarni režim i nedvosmisleno pozivalo na obnovu Jugoslavije.

Također je naglasio kako je krajnje vrijeme da pojedinci poput Josipovića, Mesića i Bandića odustanu od projekta zvanog Jugoslavija.

U HDZ-u naglašavaju kako poštuje antifašističke vrednote, ali pozivaju aktualnog gradonačelnika Bandića i sve druge da odbace simbole komunizma, kao što su odbačeni simboli nacizma, fašizma i ustaštva.

[infopunkt 7070 4]

Mikulić je naveo kako je upravo na dan proslave na Bundeku, 1947. u Istri od strane komunista ubijen svećenik Miroslav Bulešić, za kojega se uskoro očekuje proglašenje blaženim. Također se zapitao hoće li i prigodom beatifikacije, ako bude nazočan, dok se bude rukovao s biskupima i svećenicima Bandić na sakou nositi bedž s likom Josipa Broza Tita.

[infopunkt 7070 5]

Posebno je istaknuo kako je 24. kolovoza obilježen i Dan vukovarskih branitelja.

[infopunkt 7070 7]

”Poštujući demokraciju, legalnost i legitimnost proteklih izbora, na kraju samo želim pitati birače: kad ste zaokruživali Milana Bandića i njegove liste jeste li znali da je naš gradonačelnik poklonik lika i djela Josipa Broza Tita”, poručio je Mikulić.

[infopunkt 7070 9]

Click to comment

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version