Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Nekretnine

Porast vrijednosti stanova u većini zagrebačkih kvartova

Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova porasla je za 0,5 posto, dosegnuvši 3022 eura po kvadratu.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je cijena stanova u Zagrebu tijekom ožujka u većini kvartova zabilježila porast mjesečnih vrijednosti. Prosječna oglašavana cijena zagrebačkih stanova porasla je za 0,5 posto, dosegnuvši 3022 eura po kvadratu.

Najniže cijene u Sesvetama i Novom Zagrebu

Dok većina dijelova grada bilježi porast vrijednosti, Sesvete i istočni dio Novog Zagreba bilježe pad. Sesvete su ostale među najjeftinijim dijelovima Zagreba s prosječnom cijenom od 2.277 eura po kvadratu, što predstavlja pad od 0,5 posto. Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, Novi Zagreb bilježi različite trendove: zapadni dio ima cijenu od 2.685 eura uz blagi porast od 0,1 posto, dok je na istočnom dijelu prosječna tražena cijena pala za 2 posto i spustila se na 2.738 eura po kvadratu.

Blagi porasti i stabilnost

Brezovica je tijekom ožujka zadržala stabilnu cijenu od 2.800 eura po kvadratu. S druge strane, Gornja Dubrava, s cijenom kvadrata od 2.788 eura i Maksimir s 3.376 eura, bilježe porast od 1 posto. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako su Stenjevec i Gornji Grad – Medveščak također zabilježili mjesečni porast oglašavanih cijena, od 1,8 posto, odnosno 1,9 posto, te sada iznose 3.044 eura i 3.252 eura po kvadratu.

Značajni porasti u zapadnim i središnjim dijelovima

Podsused – Vrapče, bilježi značajan porast od 3,6 posto, s prosječnom cijenom od 2.824 eura po kvadratu. Črnomerec slijedi s porastom od 3,5 posto i prosječnom oglašavanom cijenom od 2.989 eura. Podsljeme bilježi mjesečni porast od 2,7 posto, dosegnuvši cijenu od 2.941 eura po kvadratu. Pešćenica – Žitnjak bilježi porast od 2,9 posto, s cijenom od 3.466 eura po kvadratu.

Donji Grad i Trnje zabilježili su porast od 1,1 posto odnosno 2,5 posto, s prosječnim cijenama od 3.383 eura i 3.500 eura po kvadratu. Donja Dubrava bilježi povećanje od 0,9 posto, dostigavši 3.036 eura po kvadratu. Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, Trešnjevka – sjever bilježi mjesečni porast od 0,7 posto, dok je prosječna tražena cijena tamošnjih kvadrata iznosila 3.308 eura. Trešnjevka – jug zadržava najviše cijene među navedenim dijelovima Zagreba, s prosječnom oglašavanom cijenom kvadrata od 3.622 eura i porastom od 3,8 posto.

Najtraženiji kvartovi

„Zagreb je ekonomsko i kulturno središte Hrvatske, te nudi brojne poslovne prilike, kvalitetne obrazovne institucije, bogat kulturni život, kao i razvijenu infrastrukturu – sve ovo čini ga najtraženijim gradom za kupnju nekretnina. Njegova sigurnost, stabilno tržište nekretnina i atraktivnost kao turističke destinacije dodatno pridonose visokoj potražnji za stanovima.“ – rekao je Mladen Matijević, regionalni direktor tvrtke Indomio d.o.o., koja drži mrežu portala za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com.

Prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, najveća potražnja za zagrebačkim stanovima tijekom ožujka je zabilježena na području Trešnjevke, Donjeg Grada i Maksimira, koji se ujedno nalaze među najskupljim zagrebački kvartovima.

Mladen Matijević kaže kako je rast cijena u popularnim gradskim četvrtima potaknut velikom potražnjom, a ujedno i ograničenom ponudom nekretnina. Napori u urbanom razvoju i modernizaciji, poput izgradnje novih stambenih i poslovnih objekata, unapređenja prometne povezanosti te ulaganja u javne sadržaje, mogu učiniti neke gradske četvrti privlačnijima i konkurentnijima u odnosu na tradicionalna središnja područja, što se odražava i na cijene nekretnina.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.