Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Grčić: U restrukturiranju Brodosplita sve strane moraju dati svoj doprinos [VIDEO]

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je danas kako je Brodosplit trenutno u osjetljivoj fazi restrukturiranja, u kojoj svi sudionici moraju dati svoj doprinos.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je danas kako je Brodosplit trenutno u osjetljivoj fazi restrukturiranja, u kojoj svi sudionici moraju dati svoj doprinos.

Brodosplit je u jednoj osjetljivoj fazi restrukturiranja, koje se mora dogoditi. Ali, svi sudionici u tom procesu moraju shvatiti da su dio tog procesa i dati svoj doprinos, izjavio je Grčić nakon sastanka s Hrvatskom zajednicom županija upitan za komentar trenutne situacije u splitskom škveru.

Pritom je istaknuo da je u trenutnoj situaciji najveća odgovornost ipak na novom vlasniku Brodosplita, “koji se mora striktno pridržavati i ugovora s državom o privatizaciji i restrukturiranju, ali i svih drugih pisanih i nepisanih pravila i zakonskih i drugih rješenja”.

To naravno znači i vrlo striktnu zaštitu i poštivanje prava radnika i nadam se da će tu doći do zajedničkog zadovoljavajućeg stava između suprostavljenih strana, naglasio je Grčić.

[infopunkt 7344 2]

Komentirajući jučerašnju izjavu ministra financija Slavka Linića da bi gospodarski rast od tri posto riješio problem s prevelikim proračunskim manjkom, Grčić je rekao da Vlada na tome radi svaki dan.

Vlada oblikuje mjere, pokušavamo potaknuti gospodarstvo, radimo na investicijama, posebno na poticanju investicija. Sutra idemo u London tražiti pomoć i stranih investitora, uz prezentaciju mogućnosti Hrvatske, i mislim da ćemo u tome uspjeti, rekao je Grčić i ponovio kako se nada da će iduća godina biti godina preokreta.

Sve crne prognoze su nešto što se vezuje uz loš scenarij. Naša bitka traje na izbjegavanju lošeg scenarija, odnosno da se gospodarski rast dogodi i da on utječe na prihodovnu stranu proračuna, a ne samo da se bavimo kako ćemo rezati rashode. Onda se zapravo smanjuje deficit i polako u iduće dvije do tri godine svodi u prihvatljive okvire. To je naš scenarij za koji se borimo, zaključio je Grčić.

[infopunkt 7344 3]

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.