Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Grčić: Vlada će uložiti 7 milijuna kuna u pripremu projekata za EU fondove

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU je naglasio da upravo Slavonija i Baranja imaju velike razvojne mogućnosti. Država će uložiti znatna sredstva, no prije toga treba iskoristiti sredstva Europske unije. Najvažnijim je ocijenio investicije u privatnom sektoru

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU je naglasio da upravo Slavonija i Baranja imaju velike razvojne mogućnosti. Država će uložiti znatna sredstva, no prije toga treba iskoristiti sredstva Europske unije. Najvažnijim je ocijenio investicije u privatnom sektoru

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku jutros je počeo drugi Proinvest – predstavljanje ključnih mjera Vlade za poticanje i restrukturiranje gospodarstva, na kojem sudjeluju četiri ministra i brojni stručnjaci s raznih područja.

Skup je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, koji je govorio o temi “Investicije – ključ gospodarskog rasta i oporavka” naglasivši da upravo Slavonija i Baranja imaju velike razvojne mogućnosti.

Država će uložiti znatna sredstva, no prije toga treba iskoristiti sredstva Europske unije. Pri tome će Vlada, rekao je Grčić, osigurati dio sredstava, odnosno sedam milijuna kuna za pripremu EU projekata.

Najvažnijim je ocijenio investicije u privatnom sektoru, istaknuvši kako radi poticanja privatnih investicija Vladine radne skupine za investicije i EU fondove svakodnevno identificiraju probleme i traže rješenja, kao i mjere za otklanjanje prepreka pri realizaciji investicija.

Današnja prezentacija, na kojoj uz Grčića sudjeluju ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, drugo je predstavljanje Vladinih mjera, nakon što je prvo nedavno održano u Splitu.

Prezentacije su namijenjene upoznavanju poduzetnika i predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave prilagodbama zakona i otklanjaju prepreka za što jednostavniju i efikasniju provedbu investicijskog projekta.

O mogućnostima investicija u poljoprivredi govorit će ministar Jakovina, Vrdoljak će predstaviti Zakon o poticanju ulaganja i unapređenju investicijske klime, a Mrsić će govoriti o mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2013. godini.

Posebno aktualne teme u Osječko-baranjskoj županiji su problemi u poljoprivredi, pa se od ministra Jakovine očekuje mnogo odgovora, istaknuli su predstavnici poljoprivrednih proizvođača prije početka skupa.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.