Grčić: Vlada će uložiti 7 milijuna kuna u pripremu projekata za EU fondove

Grčić: Vlada će uložiti 7 milijuna kuna u pripremu projekata za EU fondove

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku jutros je počeo drugi Proinvest – predstavljanje ključnih mjera Vlade za poticanje i restrukturiranje gospodarstva, na kojem sudjeluju četiri ministra i brojni stručnjaci s raznih područja.

Skup je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, koji je govorio o temi “Investicije – ključ gospodarskog rasta i oporavka” naglasivši da upravo Slavonija i Baranja imaju velike razvojne mogućnosti.

Država će uložiti znatna sredstva, no prije toga treba iskoristiti sredstva Europske unije. Pri tome će Vlada, rekao je Grčić, osigurati dio sredstava, odnosno sedam milijuna kuna za pripremu EU projekata.

Najvažnijim je ocijenio investicije u privatnom sektoru, istaknuvši kako radi poticanja privatnih investicija Vladine radne skupine za investicije i EU fondove svakodnevno identificiraju probleme i traže rješenja, kao i mjere za otklanjanje prepreka pri realizaciji investicija.

Današnja prezentacija, na kojoj uz Grčića sudjeluju ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, drugo je predstavljanje Vladinih mjera, nakon što je prvo nedavno održano u Splitu.

Prezentacije su namijenjene upoznavanju poduzetnika i predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave prilagodbama zakona i otklanjaju prepreka za što jednostavniju i efikasniju provedbu investicijskog projekta.

O mogućnostima investicija u poljoprivredi govorit će ministar Jakovina, Vrdoljak će predstaviti Zakon o poticanju ulaganja i unapređenju investicijske klime, a Mrsić će govoriti o mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2013. godini.

Posebno aktualne teme u Osječko-baranjskoj županiji su problemi u poljoprivredi, pa se od ministra Jakovine očekuje mnogo odgovora, istaknuli su predstavnici poljoprivrednih proizvođača prije početka skupa.

Podijeli

Odgovori

Top