Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Grijesi u kadrovskoj službi

Rad kadrovske službe posebice opstruira loša komunikacije između radnika ili osobe nadležne za to radnika i kadrovskog radnika.

Kadrovska služba se, kao i ostali dijelovi organizacije suočava na dnevnoj bazi s mnogim izazovima i problemima, no najmanje daje mjesta za pogreške. Velike kazne prijete lošoj evidenciji radnih sati, zagubljenoj i nedostavljenoj dokumentaciji, zagubljenim doznakama  za bolovanje…. Ukratko, kažnjava se sve što je loše evidentirano.

Odgovor na ove probleme leži u jednostavnoj formulaciji: poslodavci, educirajte svoje radnike!

Radnici trebaju ispuniti svoje obaveze prema poslodavcu, ali i upoznati svoja prava. Odgovorno ponašanje radnika očituje se u poznavanju minimalnih obaveza npr. poznavanje Zakona o radu.

Konkretni problemi javljaju se kada radnik promijeni makar jedan segment obaveznih osobnih podataka koji su ključni poslodavcu; npr. radnik promijeni mjesto prebivanja, telefonski broj, prezime, izvadi novi identifikacijski dokument, postane samohrani roditelj… Rad kadrovske službe posebice opstruira loša komunikacije između radnika ili osobe nadležne za to radnika i kadrovskog radnika.

Podižući svijest o obvezama i pravima radnika, poslodavac djeluje preventivno jer se tako štiti od potencijalnih kazni Inspektorata rada i Porezne uprave.

Autor: Ivana Lovrić za kadrovi.hr

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.