Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hajdaš Dončić, Ostojić i Lorencin na Lučkom [VIDEO]

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture kaže kako su podatci s autocesti oko 2% manji.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture kaže kako su podatci s autocesti oko 2% manji.

Ministri Siniša Hajdaš Dončić, Rajko Ostojić i Darko Lorencin na naplatnoj postaji Lučko savjetovali su turiste o sigurnosti u prometu i zaštiti tijekom ljetnih mjeseci.

Tom prilikom dijelili su letke sa savjetima zaštite od visokih temperatura tijekom ljetnih mjeseci. Naime , radi se o akciji Ministarstva zdravlja koja se kao zdravstvena preventiva provodi svake godine.

„Očekujemo sljedeća dva tjedna velike vrućine, zato smo napravili letak. Na taj način pokušavamo izraziti dobrodošlicu. Hitni brojevi telefona su 194 za Hitnu medicinsku pomoć i 112 za državnu službu za spašavanje.

[infopunkt 6980 2]

Ostojić je komentirao i sigurnosti turista, što se sve poduzima, koji su planovi i reakcije.

[infopunkt 6980 3]

Ministarstvo zdravlja letke je tiskalo na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, češkom, poljskom i mađarskom jeziku, a namijenjen je turistima koji dolaze u Hrvatsku na ljetovanje.

Spomenuti letak Ministarstva zdravlja distribuirala je Hrvatska turistička zajednica, a dostupan je u svim turističko-informativnim centrima duž jadranske obale.

Iako ministar turizma darko Lorencin nije želio govoriti o turističkim podatcima, zbog, kako kaže – malog perioda gledanja, ministar Hajdaš Dončić kaže kako je promet za 2% niži u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali kako je prihod zbog povećanja cijena – ostao isti.

Ističe i to kako će turističke brojke vjerojatno i u sljedećih 20 godina varirati za 2% gore ili dolje.

[infopunkt 6980 4]

Siniša Hajdaš Dončić također je komentirao sigurnosti turista pri tom iznoseći relevantne podatke.

[infopunkt 6980 5]

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

S prosječnom starosti vozila raste i broj utvrđenih tehničkih nedostataka koji uvelike utječu na sigurnost u prometu.

Financije

Gosti koji su tu županiju posjetili motivirani „Igrom prijestolja“ ujedno su u analiziranom razdoblju potrošili ukupno 126 milijuna eura.

Novosti

Nakon što su se hrvatski glazbenici ujedinili u borbi za pravednije digitalno tržište, za svoja prava krenuli su u borbu zajedno i sa svjetski...

Novosti

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić najavio je u utorak da će Vlada na ovotjednoj sjednici donijeti odluku o...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.