Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hajdaš Dončić: Uskoro primopredaja Zračne luke Zagreb [VIDEO]

„Tko će garantirati da dobiju plaće? Ne razumijem pitanje. Nemojte se ljutiti“, rekao je ministar.

„Tko će garantirati da dobiju plaće? Ne razumijem pitanje. Nemojte se ljutiti“, rekao je ministar.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić ističe kako iza koncesionara stoje Europska investicijska banka, Svjetska banka i Deutsche banka te komentirao nedolazak čelnika Grampet Grupe.

„Čovjek nije došao iz zdravstvenih razloga. Ništa tu nije sporno. Idući tjedan je sastanak“, rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić nakon što čelnik Grampet Grupe, koja preuzima HŽ Cargo, nije došao u Zagreb.

[infopunkt 7511 2]

[infopunkt 7511 3]

Ipak, ministar nije htio komentirati je li točno da su Rumunji poslali prijedlog ugovora koji je znatno drugačiji od uvjeta traženih u natječaju.

„To je stvar poslovnih odnosa. Naravno da se potencijalni kupac mora držati uvjeta natječaja“, rekao je ministar te pritom dodao kako on uvijek ima dvije tri opcije.

Oko Zračne luke Zagreb te potpisivanja koncesijskog ugovora Hajdaš Dončić je pak rekao da primopredaja ne kasni – jer roka ni nema.

Ali ističe kako će do primopredaje uskoro doći.

Na novinarsko pitanje o tom tko će nadzirati koncesionara – ministar je rezolutno rekao – Zračna luka Zagreb.

Na pitanje o tome tko će radnicima Zračne luke garantirati plaće, ministra je zbunilo.

„Tko će garantirati da dobiju plaće? Ne razumijem pitanje. Nemojte se ljutiti“, rekao je ministar te dodao kako iza ZAIC-a stoje Europska investicijska banka, Svjetska banka i Deutsche banka. Ipak, dodao je kako država neće garantirati za kredit.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Prema podacima servisa MojaPlaća, u 2022. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.522 kune (998 eura), što je 5% više...

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Ljudski resursi

Prema anketi, većina zaposlenih u Hrvatskoj svoj posao obavlja u okolinama koje, službeno ili prešutno, brane javno komentiranje plaća među zaposlenicima.

Novosti

Bruto i neto plaća pojmovi su koje vezujemo uz plaće radnika.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.