Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HAMAG i HUKU kreditiraju nove poduzetnike

Poslovnim subjektima, članovima kreditnih unija, odobravat će se krediti u iznosu od 20 do 250 tisuća kuna, na rok otplate do 60 mjesecu, uz 6 mjeseci počeka, s kamatnom stopom do 8,49 posto godišnje uz 2 posto jednokratne naknade pri odobravanju kredita, i to uz HAMAG-ovo jamstvo od 80 posto iznosa kredita

Poslovnim subjektima, članovima kreditnih unija, odobravat će se krediti u iznosu od 20 do 250 tisuća kuna, na rok otplate do 60 mjesecu, uz 6 mjeseci počeka, s kamatnom stopom do 8,49 posto godišnje uz 2 posto jednokratne naknade pri odobravanju kredita, i to uz HAMAG-ovo jamstvo od 80 posto iznosa kredita

Predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG) i Hrvatske udruge kreditnih unija (HUKU), odnosno 11 kreditnih unija s aktivom većom od 15 milijuna kuna, potpisali su danas sporazum o poslovnoj suradnji na namjenskom kreditiranju malih poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) u sklopu HAMAG-ovog jamstvenog programa “Novi poduzetnici”.

Temeljem ovog sporazuma poslovnim subjektima, članovima kreditnih unija, odobravat će se krediti u iznosu od 20 do 250 tisuća kuna, na rok otplate do 60 mjesecu, uz 6 mjeseci počeka, s kamatnom stopom do 8,49 posto godišnje uz 2 posto jednokatne naknade pri odobravanju kredita, i to uz HAMAG-ovo jamstvo od 80 posto iznosa kredita.

Ukupni kreditni portfelj za prvu godinu ovog programa iznosi 5 milijuna kuna za sve kreditne unije.

Potpisnici sporazuma, predsjednik Uprave HAMAG-a Darko Liović i predsjednica HUKU-a Željka Pirija-Benaković, posebice su istaknuli da je sporazumom određeno da se kao instrument osiguranja kredita mogu koristiti samo jamac ili sudužnik, zadužnica ili ostali uobičajeni bankovni instrumenti osiguranja, ali ne i zalog, odnosno hipoteka te fiducijarni prijenos vlasništva na imovini.

Obrtnici, OPG-ovi i fizičke osobe koji su novi poduzetnici takve će kredite moći dobiti od kreditnih unija Dukat iz Viškova, Gama i Deponent iz Zagreba, Libertina iz Čakovca, Konavle iz Dubrovnika, Marjan i BRA-MA iz Splita, Noa iz Osijeka, Jamstvo iz Županje, ABC iz Siska te Zagorska iz Zaboka.

Kreditiranjem putem kreditnih unija, prema riječima zamjenika ministra poduzetništva i obrta Dražena Prosa, rješava se jedno od najbitnijih problema trenutno u gospodarstvu, a to je dostupnost sredstava, i to posebno za poduzetnike koji tek pokreću posao i ne mogu dobiti kredit u velikim poslovnim bankama.

Ovakvim poticanjem, kazao je Pros, potiče se razvoj malog poduzetništva, start-up tvrtki i inovativnih poduzetnika, koji su prepoznati kao pokretači gospodarskog oporavka i rasta.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.