Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HDZ je za fiskalnu disciplinu, ali ne i za kažnjavanje gostiju [VIDEO]

HDZ podržava provođenje fiskalne discipline, naplatu potraživanja i kažnjavanje prekršitelja, ali nedopustivim smatra da se tim metodama kažnjavaju gosti jer će to imati teške posljedice za hrvatski turizam, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici stranke.

HDZ podržava provođenje fiskalne discipline, naplatu potraživanja i kažnjavanje prekršitelja, ali nedopustivim smatra da se tim metodama kažnjavaju gosti jer će to imati teške posljedice za hrvatski turizam, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u središnjici stranke.

O provođenju fiskalizacije u ugostiteljsko-turističkim objektima govorili su potpredsjednica HDZ-ova Odbora za financije Hrvojka Bačić, saborska zastupnica i gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev i predsjednik stranačkog Odbora za turizam i gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli.

“HDZ se zalaže za uvođenje financijske discipline u svim sferama društvenog života i u poreznoj politici, ali je upitna politika kažnjavanja koja se primjenjuje. Ona mora biti razmjerna počinjenom prekršaju, jer nije svejedno radi li se o deset kuna viška u blagajni ili stotini tisuća kuna”, kazala je Bačić.

Upozorila je kako se, iako zakoni propisuju nekoliko kategorija kaznenih odredbi, najčešće na vrhuncu turističke sezone pribjegava najrepresivnijoj odredbi – zatvaranju hotela i kafića. To šteti reputaciji Hrvatske i dovodi do slabijeg punjenja državnog proračuna, ocijenila je. “Moraju postojati mehanizmi kojima se prati i regulira poslovanje i otkrivaju nepravilnosti svih privrednih subjekata.Ako ih nema, treba donijeti nove zakone”, kazala je Bačić.

[infopunkt 7057 2]

Bačić je istaknula kako postoji na desetke zakona koji reguliraju financijsko poslovanje financijskih poreznika. ” Postoje kategorije prema kojima se propisuju kazne, a ovo čemu danas svjedočimo posljednja je metoda koja će se primjeniti i to van turističke sezone”, naglasila je.

[infopunkt 7057 9]

”Nedopustivo je da se ovim metodamakažnjavaju gosti. Ovim metodama se kažnjava naš turizam, i sigurni smo da će tu biti velikih i teških posljedica po isti”, kazala je Juričev-Martinčev, koja nedopustivim smatra da se gosti, koji su uplatili svoj boravak, izbacuje iz hotela na 40 stupnjeva Celzija, čime se stvara negativni turistički image. “Taj gost, kao i turistička agencija preko koje je došao, više nikada neće doći u Hrvatsku”, kazala je. Dodala je i da se nitko ne brine što je s turističkim djelatnicima koji zatvaranjem objekata ostaju bez posla.

Napominjući kako se Hrvatska godinama trudila gostima ponuditi kvalitetnu turističku ponudu, Juričev-Martinčev smatra kako sada gost ne zna što može dobiti dođe li u Hrvatsku – možda crvene trake i kofere pred vratima hotela.

[infopunkt 7057 3]

Napominjući kako u tijeku turističke sezone nije dobro da se Hrvatska turistička zajednica (HTZ) bavi kadrovskim pitanjima, Cappelli je upozorio da se još ne zna kako će se riješiti pitanje viza za turiste iz Rusije, kojih će, kako je rekao, ove godina biti 50 posto manje.

Upozorio je i da se već ovih dana sa stranim turooperatorima trebaju dogovarati aranžmani za 2014. godinu, ali se u HTZ-u time ne bave. “Što ministarstvo turizma i HTZ rade u pripremi iduće turističke sezone i riješavanju problema vezanih uz sadašnje negativne događaje”, upitao je Cappelli.

[infopunkt 7057 4]

Cappelli se zapitao što Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica rade i što nam garantiraju da se sljedeće godine neće dešavati turistima te gdje su rješenja svih onih problema koje nastoje ”zatamniti”.

[infopunkt 7057 5]


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.