HDZ organizira skup ‘Investicijski potencijali Hrvatske’ [VIDEO]

HDZ organizira skup ‘Investicijski potencijali Hrvatske’ [VIDEO]

Na sutrašnjem skupu će domaći i inozemni stručnjaci problematizirati zašto Hrvatska nije privlačna za ulaganje i poslovanje i što je potrebno učiniti kako bi se privukao kapital te potaknulo sitno i srednje poduzetništvo, rekao je Milošević.

[infopunkt 8092 3]

Ustvrdio je da vlada ne prepoznaje geostrateški položaj i potencijal Hrvatske, važnost izgradnje nizinske pruge Zagreb-Rijeka, kao i riječke i vukovarske luke, koridora 10, kanala Dunav Sava. Vlada ne zna iskoristiti sredstva fondova Europske unije iz kojih se, primjerice, za željezničku infrastrukturu mogu dobiti potrebna sredstva u visini i do 85 posto vrijednosti projekta, ustvrdio je.

Upitan o proceduri prekomjernog deficita, Milošević je ocijenio kako je vladino povećanje poreza i neprekidno zavlačenje ruke još dublje u džepove građana pogrešan put kojim se očigledno ne može ostvariti gospodarski rast koji jedini može zaustaviti pad BDP-a, rast duga i smanjiti nezaposlenost, a za što je odgovorna vlada.

Upozorio je da će Hrvatska biti fenomen u povijesti Europske unije kao jedina zemlja u kojoj su nakon ulaska u Europsku uniju pale investicije i porasle kamate, jer se svugdje drugdje događalo suprotno i to vjerojatno ima veze s djelovanjem aktualne vlade u protekle dvije godine.

“Apsolutno nije bilo razloga da se 2014. hrvatsko gospodarstvo i građani u nađu ovakvoj situaciji”, istaknuo je Milošević. “Nitko razuman danas više ništa ne očekuje od aktualne vlasti i ako dvije i pol godine nisu dovoljne u ovim uvjetima za pokrenuti Hrvatsku to dovoljno govori”, ustvrdio je.

Očekujemo odgovore od aktualne vlasti, jer je odgovorna što je Hrvatska, njezini građani i gospodarstvo pred bankrotom, da kaže kako misli ostvariti gospodarski rast. Za dugoročno održavanje državnih financija, saniranje prekomjernog deficita i ostvarenje gospodarskog rasta aktualna vlast je apsolutno nesposobna, smatra Milošević.

[infopunkt 8092 7]

Upitan zašto HDZ u mandatu njegove vlade nije realizirao stare projekte o kojima sada govori, Milošević je rekao da se ponovno aktualiziraju jer nisu ostvareni i jer su u međuvremenu dovršeni pregovori, a Hrvatska postala punopravna članica Europske unije i ima pristup fondovima u milijardama eura u sedmogodišnjoj perspektivi.

[infopunkt 8092 8]

Podijeli

Odgovori

Top