Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HDZ organizira skup ‘Investicijski potencijali Hrvatske’ [VIDEO]

HDZ će na skupu “Investicijski potencijali Hrvatske” pokušati dati odgovore kako poboljšati investicijsku klimu, prezentirati strateške projekte te kako ih financirati, najavio je danas na konferenciji za novinare saborski zastupnik i koordinator stranačkih ekonomskih odbora Domagoj Ivan Milošević.

HDZ će na skupu "Investicijski potencijali Hrvatske" pokušati dati odgovore kako poboljšati investicijsku klimu, prezentirati strateške projekte te kako ih financirati, najavio je danas na konferenciji za novinare saborski zastupnik i koordinator stranačkih ekonomskih odbora Domagoj Ivan Milošević.

Na sutrašnjem skupu će domaći i inozemni stručnjaci problematizirati zašto Hrvatska nije privlačna za ulaganje i poslovanje i što je potrebno učiniti kako bi se privukao kapital te potaknulo sitno i srednje poduzetništvo, rekao je Milošević.

[infopunkt 8092 3]

Ustvrdio je da vlada ne prepoznaje geostrateški položaj i potencijal Hrvatske, važnost izgradnje nizinske pruge Zagreb-Rijeka, kao i riječke i vukovarske luke, koridora 10, kanala Dunav Sava. Vlada ne zna iskoristiti sredstva fondova Europske unije iz kojih se, primjerice, za željezničku infrastrukturu mogu dobiti potrebna sredstva u visini i do 85 posto vrijednosti projekta, ustvrdio je.

Upitan o proceduri prekomjernog deficita, Milošević je ocijenio kako je vladino povećanje poreza i neprekidno zavlačenje ruke još dublje u džepove građana pogrešan put kojim se očigledno ne može ostvariti gospodarski rast koji jedini može zaustaviti pad BDP-a, rast duga i smanjiti nezaposlenost, a za što je odgovorna vlada.

Upozorio je da će Hrvatska biti fenomen u povijesti Europske unije kao jedina zemlja u kojoj su nakon ulaska u Europsku uniju pale investicije i porasle kamate, jer se svugdje drugdje događalo suprotno i to vjerojatno ima veze s djelovanjem aktualne vlade u protekle dvije godine.

“Apsolutno nije bilo razloga da se 2014. hrvatsko gospodarstvo i građani u nađu ovakvoj situaciji”, istaknuo je Milošević. “Nitko razuman danas više ništa ne očekuje od aktualne vlasti i ako dvije i pol godine nisu dovoljne u ovim uvjetima za pokrenuti Hrvatsku to dovoljno govori”, ustvrdio je.

Očekujemo odgovore od aktualne vlasti, jer je odgovorna što je Hrvatska, njezini građani i gospodarstvo pred bankrotom, da kaže kako misli ostvariti gospodarski rast. Za dugoročno održavanje državnih financija, saniranje prekomjernog deficita i ostvarenje gospodarskog rasta aktualna vlast je apsolutno nesposobna, smatra Milošević.

[infopunkt 8092 7]

Upitan zašto HDZ u mandatu njegove vlade nije realizirao stare projekte o kojima sada govori, Milošević je rekao da se ponovno aktualiziraju jer nisu ostvareni i jer su u međuvremenu dovršeni pregovori, a Hrvatska postala punopravna članica Europske unije i ima pristup fondovima u milijardama eura u sedmogodišnjoj perspektivi.

[infopunkt 8092 8]

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.