HELL ENERGY ADRIA: Rast prodaje za više od 50%

HELL ENERGY, mađarski brend energetskih pića i lider na mnogobrojnim tržištima, od dolaska u Hrvatsku pokazuje sve znakove uspješnog poslovnog rasta. Ulaskom na hrvatsko tržište 2014. godine, kompanija je u tri godine postala tržišni lider, a prema posljednjim podacima analize tržišta krajem 2018. godine, Hell Energy je ostvario 41% udjela u tržišnom segmentu (Nielsen, Studeni 2018.). Rast kompanije potvrđuje i postojan rast udjela na tržištu te broja prodajnih mjesta.

Kompanija HELL ENERGY osnovana je 2006. godine, a do danas brend je postao dostupan potrošačima u gotovo 50 zemalja u svijetu. O prihvaćenosti na svjetskim tržištima govore podaci o rastu obujma izvoza. Prema podacima istraživanja tvrtke Nielsen, u Hrvatskoj je 2016. godine zabilježen rast prodaje HELL ENERGY energetskih pića od 88% te 81% u 2017. godini, u odnosu na prethodnu godinu. Tako je treću godinu za redom HELL ENERGY ostvario snažan rast prodaje za više od 50% u segmentu energetskih pića. Sukladno tome, HELL ENERGY u 2019. godini planira ostvariti rast prodaje u Hrvatskoj od 40% i osnažiti svoju tržišnu poziciju.

Od cjelokupnog portfelja HELL ENERGY proizvoda, na hrvatskom tržištu dostupno je šest okusa: klasični HELL ENEGY okus, Zero Classic (bez šećera), STRONG Red Grape (crveno grožđe), STRONG Apple (jabuka) i STRONG Focus. Kupci HELL ENERGY energetskog pića u Hrvatskoj mogu kupiti i limitirana izdanja SUMMER COOL White Peach i Sour Cherry (breskva i trešnja). HELL ENERY energetska pića dostupna su većinom u malim i srednjim prodavaonicama diljem Hrvatske.

Podijeli

Odgovori

Top