HEP: za Hepi u deset dana zaprimljeno 3.500 zahtjeva

HEP: za Hepi u deset dana zaprimljeno 3.500 zahtjeva

HT je, naime, danas objavio da od ponedjeljka, 9. prosinca, počinje građanima i poduzećima nuditi električnu energiju. Iz HT-a su pritom naveli da je cijena po kojoj će struju nuditi građanima 5 posto niža u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača, te do 30 posto niža za poslovne korisnike, kao i da neće naplaćivati fiksnu naknadu za opskrbu električnom energijom koja za kućanstva iznosi 9,25 kuna mjesečno, a za male i srednje poslovne korisnike 43,75 kuna (cijene su s PDV-om).

HEP u svom priopćenju podsjeća da je HEP Opskrba nedavno ponudila paket usluga za kućanstva – Hepi, koji korisnicima programa vjernosti omogućava ukupno i do 8,3 posto popusta te plaćanje stvarne mjesečne potrošnje idući mjesec.

Kupci Hepija ugovaraju opskrbu na razdoblje od jedne, dvije ili tri godine, na temelju čega ostvaruju popust u visini od 4,5 posto, 5 posto ili 5,5 posto na osnovni cjenik (koji odgovara tarifnim stavkama za opskrbu električne energije u okviru univerzalne usluge u Hrvatskoj), podsjećaju iz HEP-a.

Naglašavaju i kako za ugovore sklopljene do 31. ožujka 2014. HEP Opskrba jamči da se cijena struje iz osnovnog cjenika neće mijenjati tijekom inicijalno ugovorenog trajanja ugovora.

Kupac Hepija koji ima ili će sklopiti ugovor o samoočitanju brojila s HEP ODS-om oslobođen je mjesečnog plaćanja opskrbne naknade, navode iz HEP-a i dodaju da je pogodnost za kupce i što račun ne plaćaju akontativno, sredinom mjeseca u kojem se troši električna energija, nego s odgodom, sredinom idućeg mjeseca.

Kupci također na raspolaganju imaju korisničku web aplikaciju Moj Hepi račun, koja pruža mogućnost online pregleda računa i uplata, ispisivanja računa i uplatnica, pregleda potrošnje u proteklim razdobljima, pregleda podataka o ugovorima i tarifnim modelima te pristupa Hepi klubu, navodi se u priopćenju.

Uz podatak da su dobili 3.500 zahtjeva za ugovorom u prvih deset dana ponude paketa Hepi koji je namijenjen kućanstvima, iz HEP-a navode i kako HEP Opskrba ima i više od 35 tisuća kupaca kategorije poduzetništvo, zbog čega je još uvijek neupitni lider na tom području.

Podijeli

Odgovori

Top