Država udio u Vjesniku prodaje za 66 milijuna kuna – ponude do 27. kolovoza

Država udio u Vjesniku prodaje za 66 milijuna kuna – ponude do 27. kolovoza

Vjesnik ide za 65,96 milijuna kuna

Državni udjel u tvrtki Vjesnik d.d. (a riječ je o tiskari, a ne o dnevnom listu istog imena) od 62,13 posto prvi put se nudi na natječaju, i to po nominalnoj, a time i početnoj cijeni od 65,96 milijuna kuna.

Vjesnik d.d. ima 425 zaposlenih, a dugovanja su krajem prošle godine iznosila 124,7 milijuna kuna.

Cijena Sloge IMK 5,96 milijuna kuna – dugovi 14,59 milijuna kuna

Prvi put natječajem se nudi i 52,85 posto dionica u požeškoj tekstilnoj tvrtki Sloga IMK, čija je početna cijena također nominala ili 5,96 milijuna kuna. Ukupne obveze su krajem prošle godine, kako stoji u natječaju, iznosile 14,59 milijuna kuna, a broj stalno zaposlenih 269.

Radnicima zagarantirana radna mjesta godinu dana

Za obje tvrtke od potencijalnih se ponuditelja traži da među ostalim zadrže osnovnu djelatnost te zatečeni broj zaposlenih najmanje godinu dana, kao i da podmiri obveze prema vjerovnicima. Očekuje se i poslovni plan s programom ulaganja za idućih pet godina.

ZRC Lipik po sedmi put na natječaju

Natječaj za ZRC Lipik HFP provodi sedmi put, od čega je ovo treći pod posebnim uvjetima odnosno 90,14 posto državnog udjela u toj tvrtki nudi se za jednu kunu.

Unatoč takvim uvjetima na prošlim natječajima nije bilo valjanih ponuda, dok sada u HFP-u kažu da imaju ‘naznaka jedne ozbiljne ponude’.

Prodaju tog nekad vrlo popularnog zdravstveno-rekreativnog centra u Lipiku do sada su otežavala visoka ukupna dugovanja, koja su se krajem prošle godine kretala oko 367 milijuna kuna. Iznos ukupnih dugovanja nije naznačen u novom natječaju, ali je da ZRC ima 17 stalno zaposlenih i da su svi objekti tijekom Domovinskog rata potpuno uništeni granatiranjem te kasnije i požarom.

Osim podmirenja dospjelih obveza prema državnim i ostalim vjerovnicima od ponuditelja se traži i zadržavanje turističko-ugostiteljske djelatnosti, program restrukturiranja i plan ulaganja u idućih pet godina te drugo.

Podijeli

Odgovori

Top