Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima?

Međunarodna konferencija o EU fondovima, „Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima? Učimo iz iskustva strateškog razvoja i provedbe EU projekata drugih zemalja članica EU“, održava se 6. i 7. ožujka 2019. u Hotelu Trakošćan u Trakošćanu.

Međunarodna konferencija o EU fondovima, „Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima? Učimo iz iskustva strateškog razvoja i provedbe EU projekata drugih zemalja članica EU“, održava se 6. i 7. ožujka 2019. u Hotelu Trakošćan u Trakošćanu.

Cilj je ove konferencije sadašnje i buduće korisnike što bolje uključiti u proces planiranja i korištenja mogućnosti koje nude EU fondovi.

Na konferenciji će o novim pravilima za razdoblje 2021-2027 iz perspektive predstavnika korisnika EU fondova govoriti i Madara Grinsteine, voditeljica projektnog odjela Sveučilišne bolnice Pauls Stradins Clinica u Latvii koja vodi projekt izgradnje nove zgrade A2 površine 37 726 m2 u sklopu bolnice. Završetak projekta predviđen je 2023. godine, dok je sama projektna aplikacija trenutno pod konačnom revizijom Europske komisije.

Madara Grinsteine

Nova zgrada objedinit će nekoliko kirurških disciplina, kombinirati rad u ženskoj i dječjoj ambulanti, osigurati suvremenu intenzivnu njegu, liječenje neuroloških bolesnika i znatno poboljšati protok hitne medicinske pomoći. U isto vrijeme, optimizirat će se korištenje prostorija i opreme te ljudskih resursa čime će se povećati učinkovitost bolnice. To će, ovisno o mogućnostima državnog proračuna i iznosa plaćenih medicinskih usluga, omogućiti opsluživanje oko 22 tisuće pacijenata u stacionarnim danima i 46 tisuća u stacionarnim godinama nakon završetka projekta, što će u konačnici skratiti trajanje liječenja za 10 % a vrijeme čekanja u stacionarnom stanju za 37 %.

Ukupni troškovi provedbe projekta iznose 92 316 188 EUR, od čega su 91 068 678 EUR prihvatljivi troškovi a 1 247 510 EUR neprihvatljivi (izgradnja parkirališta). Procjenjuje se da troškovi izgradnje iznose 68 472 690 EUR, nadzor gradnje – 1 369 454 EUR, projektna ekspertiza – 224 362 EUR i kupnja nove opreme i namještaja – 17 118 173 EUR.

Madara Grinsteine radila je i na prethodnom projektu izgradnje bolničke zgrade A1: površina je bila 30 438 m2, a ukupna sredstva – 87 538 573 EUR. Projekt se izvodio od 2013. do 2018. godine.

O iskustvima Latvije u provedbi EU projekata možete saznati na Međunarodnoj konferencija o EU fondovima.

Partneri konferencije su Hrvatska udruga poslodavaca, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. O iskustvima i planovima Republike Hrvatske u iskorištavanju EU fondova govoriti će Gabrijela Žalac, ministrica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić, ministar Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Ana Fresl, direktorica tvrtke Projekt jednako razvoj.

Više o konferenciji i program nalazi se na linku: https://pjr.hr/eu-konferencija/    

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.