Hilton proširuje ponudu otvaranjem novog resorta na Jadranu

Hilton (NYSE:HLT) je najavio planove za otvaranje novog resort hotela na jadranskoj obali potpisavši ugovor s tvrtkom JTH Costabella d.o.o. o upravljanju imovinom. Hilton Costabella Beach Resort & Spa, u vlasništvu JTH Costabella d.o.o., bit će smješten na sjevernom Jadranu, između Opatije i Rijeke.

Smješten između poznate turističke destinacije Opatije i Rijeke, resort se nalazi u području koje je nadaleko poznato po povijesnom šarmu, a posebno je  popularno među njemačkim i austrijskim turistima, koji čine 25% ukupnih turističkih dolazaka u Hrvatsku.

„Turizam u Hrvatskoj doživljava snažan uzlazni trend. Prema posljednjim statističkim pokazateljima, Hrvatska je prošle godine ostvarila više od 18 milijuna dolazaka što je porast od 7% u usporedbi s 2017. godinom. Predviđa se da će se trend nastaviti kako turisti otkrivaju Rijeku, koja je proglašena Europskom prijestolnicom kulture 2020.“, izjavio je  Patrick Fitzgibbon, viši potpredsjednik za razvoj u regiji EMEA, Hilton te naglasio „Hilton Costabella Beach Resort and Spa bit će jedan od najvećih razvojnih projekata u regiji te predstavlja izvrstan dodatak brendu Hilton Hotels & Resorts u Europi.“

Jaroslav Tresnak, suvlasnik tvrtke JTH Costabella d.o.o. izjavio je: „Uzbuđeni smo što ulazimo u naše prvo partnerstvo s Hiltonom, proširujući ponudu hotela u Hrvatskoj te se radujemo dolasku prvih gostiju.“

Izgradnja je već započela, a resort će imati 132 sobe i 66 apartmana, svi će imati balkone ili terase te pogled na Kvarnerski zaljev. Također, gosti će imati pristup privatnoj pješčanoj plaži kao i bogatom wellness sadržaju koji uključuje dva bazena, veliki spa, sportske sadržaje i fitness centar. Nadalje, resort će u ponudi imati šest restorana, beach bar te restoran na krovu, koji će gostima omogućiti uživanje u prekrasnom pogledu na more.

Globalno, Hilton ima više od 200 odmarališta u najtraženijim svjetskim destinacijama. U Europi će se Hilton Costabella Beach Resort & Spa pridružiti više od desetak odmarališta u zemljama kao što su Švicarska, Austrija, Malta, Francuska, Italija, Poljska i Španjolska.

Hilton Costabella Beach Resort & Spa bit će smješten u Opatijskoj ulici u Rijeci.

Za više informacija o Hilton Hotels & Resorts, posjetite hilton.com. Za najnovije vijesti i vizuale posjetite newsroom.hilton.com/hhr.

Podijeli

Odgovori

Top