Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Hit ulaganje koje je mnoge spasilo od inflacije sve popularnije i u Hrvatskoj – o čemu se radi?

Zlato je u proteklih 20 godina u prosjeku nosilo prinos od oko 8.3% godišnje, a od početka 2022. godine do listopada cijena zlata u eurima narasla je za 6%.

Štednja u novcu, bilo da se radi o gotovini ili bankovnoj štednji, izrazito je neisplativa zbog inflacije pa se sve više građana okreće ulaganju u nadi očuvanja vrijednosti svog novca. U potrazi za isplativim ulaganjima, mali i veliki investitori ulažu svoj novac u razne instrumente – od dionica i fondova do klasičnih nekretnina.

Međutim, jedna vrsta ulaganja u doba inflacije sve je popularnija u Hrvatskoj, ali i u svijetu, a radi se o ulaganju u zlato. Zlato je u proteklih 20 godina u prosjeku nosilo prinos od oko 8.3% godišnje, a od početka 2022. godine do listopada cijena zlata u eurima narasla je za 6%. Usporedbe radi, od početka godine ostali oblici ulaganja poput dionica i kriptovaluta bilježe dvoznamenkaste gubitke.

Zašto investicijsko zlato?

Investicijsko zlato sve je popularniji oblik ulaganja namijenjen dugoročnoj štednji u kojeg ulaže rastući broj investitora, a radi se o zlatnicima i zlatnim polugama koji dolaze isključivo u fizičkom obliku. Glavni razlog zbog kojeg investitori ulažu u zlato je već spomenuti visok prinos koji u prosjeku nadmašuje inflaciju i većinu drugih oblika ulaganja pa se zlato smatra tradicionalnom zaštitom od inflacije i krize.

Investicijsko zlato dolazi u obliku fizičkih zlatnika i poluga visoke čistoće

Budući da su se zlatne poluge i zlatnici u prošlosti pokazali kao odličan način zaštite imovine u periodima visoke inflacije i recesije, ne čudi što je potražnja za žutim plemenitim metalom u velikom porastu ove godine. Naime, cijena zlata u prošloj je recesiji koja je započela 2008. godine narasla za više od 200% u svega nekoliko godina, što je investitorima u zlato donijelo značajan prinos u doba kada su drugi oblici ulaganja poput dionica i nekretnina vrlo rizični.

Likvidna i sigurna štednja oslobođena svih poreza

Osim što investitorima i štedišama donosi visok prinos, ulaganje u zlato popularno je i zbog drugih pogodnosti koje sa sobom nosi. Naime, investicijsko zlato oslobođeno je apsolutno svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada od ulaganja ostaje isključivo vlasniku, bez obveza prema državi.

Uz to, radi se o vrsti imovine koja je vrlo likvidna, odnosno jednostavno ju je zamijeniti za gotovinu bilo gdje u svijetu po aktualnom tečaju kroz otkup zlata. Investicijsko zlato stoga predstavlja vrstu imovine koja je sigurna, prenosiva, unosna te pruža visoku razinu neovisnosti od financijskog i bankarskog sustava, što je posebno bitno u nesigurnim periodima kao što je ovaj u kojemu se trenutno nalazimo.

Centar Zlata – pouzdan partner kod ulaganja u zlato

Centar Zlata vodeći je hrvatski distributer investicijskog zlata te ovlašteni distributer najpoznatijih švicarskih, njemačkih i austrijskih kovnica zlatnih poluga i zlatnika. Centar Zlata svoje poslovnice ima u najvećim hrvatskim gradovima, a kupnju zlata je moguće obaviti i preko internetske trgovine uz razne vrste plaćanja, uključujući gotovinu, bankovne transakcije i kriptovalute.

Centar Zlata centralno je mjesto investicijskog zlata u Hrvatskoj

Kupnja zlatnih poluga i zlatnika vrlo je jednostavan i brz proces, a kupljeno zlato ulagač može odmah preuzeti, bez dugog čekanja na isporuku.. Centar Zlata klijentima također nudi i opciju besplatne pohrane kupljenog zlata u sigurnim sefovima, kao i 100% osiguranu dostavu zlatnika i poluga na kućnu adresu za one koji preferiraju kupnju iz udobnosti vlastitog doma.

S preko 70.000 korisnika svojih usluga te recenzijama klijenata koje govore same za sebe, Centar Zlata je centralno mjesto investicijskog zlata u Hrvatskoj.

Ne čekajte da inflacija pojede i vašu štednju, već novac prebacite u investicijsko zlato – sigurno utočište u nesigurnim vremenima!

Djelatnike Centra Zlata moguće je kontaktirati za besplatne konzultacije na e-mail [email protected] ili pozivom na broj 01 3000 783, a ponudu investicijskog zlata možete pogledati klikom OVDJE.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.