Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Hit ulaganje koje je mnoge spasilo od inflacije sve popularnije i u Hrvatskoj – o čemu se radi?

Zlato je u proteklih 20 godina u prosjeku nosilo prinos od oko 8.3% godišnje, a od početka 2022. godine do listopada cijena zlata u eurima narasla je za 6%.

Štednja u novcu, bilo da se radi o gotovini ili bankovnoj štednji, izrazito je neisplativa zbog inflacije pa se sve više građana okreće ulaganju u nadi očuvanja vrijednosti svog novca. U potrazi za isplativim ulaganjima, mali i veliki investitori ulažu svoj novac u razne instrumente – od dionica i fondova do klasičnih nekretnina.

Međutim, jedna vrsta ulaganja u doba inflacije sve je popularnija u Hrvatskoj, ali i u svijetu, a radi se o ulaganju u zlato. Zlato je u proteklih 20 godina u prosjeku nosilo prinos od oko 8.3% godišnje, a od početka 2022. godine do listopada cijena zlata u eurima narasla je za 6%. Usporedbe radi, od početka godine ostali oblici ulaganja poput dionica i kriptovaluta bilježe dvoznamenkaste gubitke.

Zašto investicijsko zlato?

Investicijsko zlato sve je popularniji oblik ulaganja namijenjen dugoročnoj štednji u kojeg ulaže rastući broj investitora, a radi se o zlatnicima i zlatnim polugama koji dolaze isključivo u fizičkom obliku. Glavni razlog zbog kojeg investitori ulažu u zlato je već spomenuti visok prinos koji u prosjeku nadmašuje inflaciju i većinu drugih oblika ulaganja pa se zlato smatra tradicionalnom zaštitom od inflacije i krize.

Investicijsko zlato dolazi u obliku fizičkih zlatnika i poluga visoke čistoće

Budući da su se zlatne poluge i zlatnici u prošlosti pokazali kao odličan način zaštite imovine u periodima visoke inflacije i recesije, ne čudi što je potražnja za žutim plemenitim metalom u velikom porastu ove godine. Naime, cijena zlata u prošloj je recesiji koja je započela 2008. godine narasla za više od 200% u svega nekoliko godina, što je investitorima u zlato donijelo značajan prinos u doba kada su drugi oblici ulaganja poput dionica i nekretnina vrlo rizični.

Likvidna i sigurna štednja oslobođena svih poreza

Osim što investitorima i štedišama donosi visok prinos, ulaganje u zlato popularno je i zbog drugih pogodnosti koje sa sobom nosi. Naime, investicijsko zlato oslobođeno je apsolutno svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada od ulaganja ostaje isključivo vlasniku, bez obveza prema državi.

Uz to, radi se o vrsti imovine koja je vrlo likvidna, odnosno jednostavno ju je zamijeniti za gotovinu bilo gdje u svijetu po aktualnom tečaju kroz otkup zlata. Investicijsko zlato stoga predstavlja vrstu imovine koja je sigurna, prenosiva, unosna te pruža visoku razinu neovisnosti od financijskog i bankarskog sustava, što je posebno bitno u nesigurnim periodima kao što je ovaj u kojemu se trenutno nalazimo.

Centar Zlata – pouzdan partner kod ulaganja u zlato

Centar Zlata vodeći je hrvatski distributer investicijskog zlata te ovlašteni distributer najpoznatijih švicarskih, njemačkih i austrijskih kovnica zlatnih poluga i zlatnika. Centar Zlata svoje poslovnice ima u najvećim hrvatskim gradovima, a kupnju zlata je moguće obaviti i preko internetske trgovine uz razne vrste plaćanja, uključujući gotovinu, bankovne transakcije i kriptovalute.

Centar Zlata centralno je mjesto investicijskog zlata u Hrvatskoj

Kupnja zlatnih poluga i zlatnika vrlo je jednostavan i brz proces, a kupljeno zlato ulagač može odmah preuzeti, bez dugog čekanja na isporuku.. Centar Zlata klijentima također nudi i opciju besplatne pohrane kupljenog zlata u sigurnim sefovima, kao i 100% osiguranu dostavu zlatnika i poluga na kućnu adresu za one koji preferiraju kupnju iz udobnosti vlastitog doma.

S preko 70.000 korisnika svojih usluga te recenzijama klijenata koje govore same za sebe, Centar Zlata je centralno mjesto investicijskog zlata u Hrvatskoj.

Ne čekajte da inflacija pojede i vašu štednju, već novac prebacite u investicijsko zlato – sigurno utočište u nesigurnim vremenima!

Djelatnike Centra Zlata moguće je kontaktirati za besplatne konzultacije na e-mail [email protected] ili pozivom na broj 01 3000 783, a ponudu investicijskog zlata možete pogledati klikom OVDJE.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.