Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HOK i Zagrebačka banka potpisali ugovor o nastavku kreditiranja obrtnika

Hrvatski obrtnici će i u ovoj godini imati mogućnost povoljnijeg kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja temeljem ugovora o poslovnoj suradnji koji su potpisali Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zagrebačka banka, izvijestili su danas iz HOK-a.

Hrvatski obrtnici će i u ovoj godini imati mogućnost povoljnijeg kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja temeljem ugovora o poslovnoj suradnji koji su potpisali Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zagrebačka banka, izvijestili su danas iz HOK-a.

Članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravat će se za financiranje sezonskih poslova, kao i ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga te financiranje potreba za obrtnim sredstvima, a dugoročni krediti mogu biti namijenjeni za financiranje trajnih obrtnih sredstava, navodi se u priopćenju.

Od ove godine, uz kredite uz valutnu klauzulu, bit će mogući i kunski krediti.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ističe kako se ovim aneksom ugovora nastavlja višegodišnja uspješna suradnja HOK-a i Zagrebačke banke, kao strateškog partnera u sinergijskom programu Obrtnik&partner.

Podsjetio je kako je partnerstvo HOK-a i Zagrebačke banke dodatno ojačano i projektom Moj motiv, koji je namijenjen promociji i jačanju konkurentnosti obrtništva te povezivanju obrtnika i dizajnera u stvaranju novih originalnih proizvoda temeljenih na obrtničkoj tradiciji.

I članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje s obrtnicima.

Uz povoljnije financiranje za razne namjene, od širenja poslovanja do osiguravanja tekuće likvidnosti, obrtnicima se trude pomoći i savjetom, pri izradi ključnih dokumenata za realizaciju financiranja kao što su poslovni plan i investicijski elaborat, kazala je.

Kratkoročni krediti namijenjeni obrtnicima ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci, uz mogućnost počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita.

Napisao

Pročitajte još:

DOP

Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti o važnosti smanjenja otpada od hrane u kućanstvima

Turizam

Terme Sveti Martin ponovo dokazuju kako su lider razvoja turizma na sjeveru Hrvatske, što potvrđuje nova prestižna međunarodna nagrada, dodijeljena od strane organizacije ESPA...

Financije

Indeks digitalnih plaćanja pruža holistički pregled digitalizacije plaćanja potrošača u Hrvatskoj kroz tri dimenzije, tzv. podindeksa – infrastrukturu, upotrebu i znanje potrošača – sve...

Novosti

U istraživanju o stresu na poslu MojPosao portala sudjelovalo je gotovo 2.000 ispitanika.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.