Holističko upravljanje nekretninama budućnost je razvoja tog sektora

Na marginama 15. godišnje međunarodne konferencije o razvoju nekretnina, koja je centralno mjesto okupljanja sudionika projekata razvoja komercijalnih nekretnina, F.O. / Grupa predstavila je svoje poslovne planove za naredno razdoblje. Kao regionalni lider u upravljanju i razvoju nekretnina te projekt menadžmentu, najveći potencijal predviđaju holističkom ili integriranom upravljanju nekretninama koji obilježava moderni real estate. Zbog toga su uz F.O. Development i F.O. Asset razvili F.O. Centering koji će se baviti marketingom u tom sektoru.

„Već je u prvoj fazi potrebno razmišljati što će se i kako odvijati u četvrtoj. Stoga prednost donosi kapacitet jednog providera da pruži cjelovitu uslugu, od razmišljanja o ulaganju, kupnji nekretnina i parcela, preko razvoja i stavljanja u upotrebu, do vođenja i kreiranja vizije za narednih 10 – 15 godina.“ – naglasio je CEO F.O. / Grupe Denis Čupić MRICS, koji je i predsjednik Udruženja developera pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, član vijeća HUP-a te član Gospodarsko-socijalnog vijeća Republike Hrvatske.

Denis Čupić prezentirao je i novi smjer upravljanja Westgate Shopping Cityjem gdje je od dolaska F.O. / Grupe zaustavljen negativni trend i napravljen odmak od klasičnog fashion centra otvaranjem novih trgovina velikog formata. Westgate Zone, najveća privatna zona u Hrvatskoj s infrastrukturom za daljnji razvoj 500.000 m2 oko samog Westgatea, kreće u razvoj poslovne zone te je već dogovorena izgradnja hotela na jednoj parceli, o čemu će više govora biti u narednim mjesecima. F.O. / Grupa najavila je i snažniji angažman u javnom sektoru, u suradnji s državnim institucijama, lokalnom samoupravom itd. te internacionalizaciju.

Podijeli

Odgovori

Top