Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HPB nije odobravala kredite vezane uz švicarski franak

Stambeni krediti u prvom polugodištu 2013. su porasli 7,4%, a ostali krediti 4,9%.

Stambeni krediti u prvom polugodištu 2013. su porasli 7,4%, a ostali krediti 4,9%.

HPB-ov portfelj stambenih kredita u kunama izjednačen je s portfeljem kredita uz valutnu klauzulu. Isto tako, navodi se kako HPB nikad nije odobravala kredite vezane uz švicarski franak.

U prvih šest mjeseci 2013. godine stambeni krediti Hrvatske poštanske banke porasli su za 7,4 posto. Bruto kreditni portfelj stanovništva HPB-a u istom razdoblju porastao je za 5,2% i krajem lipnja iznosio je 3,95 milijardi kuna.

Ostali krediti stanovništvu porasli su 4,9 posto uz nastavak blagog povećanja umirovljeničkih kredita. I u prvom polugodištu 2013. zabilježen je trend rasta kredita za zatvaranje dugovanja po tekućim računima za što je HPB klijentima pravovremeno ponudila različite modele kako bi na najbolji mogući način upravljali osobnim financijama i odobrena prekoračenja imali pod kontrolom.

Posebnu pažnju zaslužuje nastavak rasta stambenih kredita koji su u HPB-u prošle godine porasli 27,6%. HPB je prije dvije godine ponudila stambene kredite u kunama, a na kraju prvog polugodišta 2013. portfelj tih kredita izjednačen je s portfeljem stambenih kredita uz valutnu klauzulu. Istodobno, u bankarskom sustavu udio kunskih stambenih kredita kreće se oko 7 posto. Ističe se i kako HPB nema hipoteku kredita u švicarskom franku jer nikad nije odobravala takvu vrstu kredita.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.