Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Hrvat na čelu jedne od najvećih europskih turističkih grupacija

AWAZE, vodeća europska turistička grupacija za najam privatnog smještaja imenovala je Josipa Stulića čelnim čovjekom za poslovanje na području južne Europe.

Osnivač domaće agencije za najam luksuznog smještaja Croatia Luxury Rent koji je ranije ove godine preuzeo operativno poslovanje AWAZE-a za područje Hrvatske, postaje jedan od globalno najviše pozicioniranih domaćih turističkih stručnjaka.

Početkom godine javnost je informirana kako su tri ponajveće domaće agencije za najam luksuznog smještaja My Istria, Croatia Luxury Rent i Istria Home preuzete od strane investicijskog fonda Platinum Equity. Time su postale dio AWAZE-a, vodeće europske grupacije za najam privatnog smještaja koja posluje u 36 zemalja svijeta i samo je prošle godine osigurala usluge za preko osam milijuna gostiju u više od 110.000 smještajnih jedinica. Tada je na poziciju glavnog operativca Awaze-a za područje Hrvatske u kategoriji najma luksuznog smještaja imenovan dotadašnji čelni čovjek Croatia Luxury Rent-a – Josip Stulić.

Poslovni napredak ovog mladog stručnjaka rodom iz Zadra time nije stao. Ovih je dana imenovan glavnim operativcem za poslovni razvoj Awaze-a na području južne Europe, a čime će biti odgovoran za operativno poslovanje na tržištima Hrvatske, Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Grčke i Cipra. Stulić će ovim imenovanjem kontrolirati poslovanje, između ostalih, agencija James villas, Fincallorca, Ecoibiza, Coinsecret, Sandyblue i drugih.

U kontekstu poslovanja Awaze-a u Hrvatskoj, Stulić osim agencija za najam luksuznog smještaja preuzima i operativno poslovanje agencije Novasol, tvrtke članice Awaze-a koja je prošle godine domaćem turizmu osigurala preko 800.000 noćenja. Prema dostupnim podacima, četiri subjekta koja posluju u sklopu Awaze-a su Hrvatskoj u protekloj sezoni osigurala gotovo 1,8 milijuna noćenja.

Objedinjavanjem i regionalnim preslagivanjem tržišnog upravljanja Awaze planira osnažiti agencijsko poslovanje pod okriljem jakog branda te multipliciranjem godišnjih budgeta dodatno osnažiti razvojnu, promotivnu i prodajnu realizaciju. Kako saznajemo od samog Stulića, značajna sredstva će biti kanalizirana u unapređenje prodaje i kvalitetu usluge, te podizanje kvalitativne razine promotivnih aspekata. U planu je i kontinuirana provedba detaljnih istraživanja tržišta s ciljem prepoznavanja želja i potreba korisnika, nadolazećih trendova i turističkih kretanja na makro i mikro razinama. 

Josip Stulić

„Preuzimanje novih zaduženja predstavlja veliku čast, ali i veliku odgovornost. Ukazana prilika je jasan pokazatelj značaja i utjecaja znanja kojim domaći stručnjaci raspolažu, ali i rezultata koje domaći turizam ostvaruje na globalnoj razini. Reputacija Hrvatske kao turističke destinacije i operativnih postignuća turističkog sektora u velikoj su mjeri utjecali da se i meni kao domaćem stručnjaku pruži ovakva prilika koja donosi velike izazove. Cilj je da kroz poslovanje Awaze-a na području južne Europe dodatno oplemenimo snagu svih uključenih poslovnih subjekata i podignemo rezultatske dosege na višu razinu. U kontekstu poslovanja u Hrvatskoj, cilj je jasan. Okrupnjavanjem nekih od najvećih agencija na području najma privatnog smještaja postali smo jedan od ključnih faktora domaćeg turizma. Kroz poslovanje u narednim godinama postepeno ćemo dizati ostvarenja poput broja noćenja, ukupnog broja jedinica i razine kvalitete usluge. Plan je dodatno ojačati poziciju Awaze-a kao jednog od ključnih faktora i značajnog integratora ostvarenja ukupnog turističkog rezultata na razini domaćeg turizma“ ističe Stulić.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.