Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Hrvati u Njemačkoj zarađuju manje od Mađara i Čeha

Rezultati studije Instituta za istraživanje tržišta rada u Nürnbergu pokazuju kako migranti vrlo često zarađuju manje od svojih njemačkih kolega. Pri tome Mađari i Česi za isti posao dobivaju veću plaću od Hrvata, piše Deutsche Welle.

Rezultati studije Instituta za istraživanje tržišta rada u Nürnbergu pokazuju kako migranti vrlo često zarađuju manje od svojih njemačkih kolega. Pri tome Mađari i Česi za isti posao dobivaju veću plaću od Hrvata, piše Deutsche Welle.

Kada se po prvi put zaposle na njemačkom tržištu rada, migranti vrlo često zarađuju manje od Nijemaca. Njihova prosječna mjesečna plaća iznosi oko 64 posto mjesečnog dohotka jednog Nijemca. Ovaj podatak proizlazi iz rezultata najnovijeg istraživanja Instituta za istraživanje radnog tržišta u Nürnbergu koji su jučer javnosti priopćeni javnosti. Nakon osam godina rada, prosječne plaće imigranata iznose oko 72 posto dohotka koji za isti posao primaju Nijemci. Ova razlika se djelomično objašnjava činjenicom da su Nijemci za isti posao u pravilu više kvalificirani ali i stariji, u prosjeku oko 6 godina. Drugi razlog je, navodi Institut, da kvalifikacije koje imaju imigranti vrlo često ne ispunjavaju zahtjeve njemačkog tržišta.

Posebno je zanimljivo to da su primjerice imigranti iz Mađarske i Češke već na samom početku rada u Njemačkoj relativno dobro plaćeni. Naime, njihova se mjesečna primanja tijekom godina još više povećavaju čime njihove plaće nadmašuju one doseljenika iz Turske ili s područja bivše Jugoslavije. No postoje i oni koji već prilikom dolaska u Njemačku, za isti posao primaju veću plaću od samih Nijemaca. To se prije svega odnosi na građane Austrije, Nizozemske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država koji su u Njemačku stigli kao traženi specijalisti ili stručnjaci na raznim područjima.

Poslovni.hr/Deutsche Welle


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.