Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo pomaže malim poduzetnicima

U proljeće svake godine Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) raspisuju natječaje za potpore poduzetnicima. Potpore po projektu nisu visoke (obično su manje od 100.000 kuna, no mogu dosegnuti i 400.000), no dodjeljuje ih se mnogo. To pruža priliku i manje etabliranim ali perspektivnim tvrtkama da uzmu svoj dio kolača. Najčešće se sufinancira 50 posto troškova projekta…

U proljeće svake godine Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) raspisuju natječaje za potpore poduzetnicima. Potpore po projektu nisu visoke (obično su manje od 100.000 kuna, no mogu dosegnuti i 400.000), no dodjeljuje ih se mnogo. To pruža priliku i manje etabliranim ali perspektivnim tvrtkama da uzmu svoj dio kolača. Najčešće se sufinancira 50 posto troškova projekta...

Najviše novca izdvaja se za jačanje konkurentnosti maloga gospodarstva. Tu su posebno važne inovacije i uvođenje novih tehnologija: uz razvoj proizvoda, nabavu opreme i softvera, potpora se može ostvariti i za konzultantske usluge. Sufinanciraju se i marketinške aktivnosti – nastupi na sajmovima i izložbama, promidžbeni materijali, istraživanje tržišta, razvoj i kreiranje brenda. Potporu se može dobiti i za certifikaciju – uvođenje ISO ili HACCP standarda ili stjecanje znakova Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko i Hrvatski otočni proizvod.

Tko ima prednost?

Posebno se potiče poduzetništvo žena (za male tvrtke u većinskom vlasništvu žena), početnika (do tri godine poslovanja), mladih do 30 godina starosti i osoba s invalidnosti. Postoje i posebni programi za obrte i zadruge. Potiču se tradicijski i umjetnički obrti, a zadrugama se daje novac za početak rada i za savjetodavne usluge. Regionalne razvojne agencije, poduzetnički i tehnološki centri također mogu prijaviti razvojne projekte.

Pripremite se na vrijeme!

Natječaj za 2009. bit će objavljen uskoro. Pogledajte uvjete prethodnih natječaja na stranici HAMAG-a (www.hamag.hr) i pripremite projekt. Donacije se brzo iscrpe pa je bolje biti spreman i prijaviti se što prije. Ako niste sigurni kako to učiniti, angažirajte konzultanta. Zašto ne uzeti ponuđeno?


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.