Hrvatska agencija za malo gospodarstvo pomaže malim poduzetnicima

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo pomaže malim poduzetnicima

Najviše novca izdvaja se za jačanje konkurentnosti maloga gospodarstva. Tu su posebno važne inovacije i uvođenje novih tehnologija: uz razvoj proizvoda, nabavu opreme i softvera, potpora se može ostvariti i za konzultantske usluge. Sufinanciraju se i marketinške aktivnosti – nastupi na sajmovima i izložbama, promidžbeni materijali, istraživanje tržišta, razvoj i kreiranje brenda. Potporu se može dobiti i za certifikaciju – uvođenje ISO ili HACCP standarda ili stjecanje znakova Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko i Hrvatski otočni proizvod.

Tko ima prednost?

Posebno se potiče poduzetništvo žena (za male tvrtke u većinskom vlasništvu žena), početnika (do tri godine poslovanja), mladih do 30 godina starosti i osoba s invalidnosti. Postoje i posebni programi za obrte i zadruge. Potiču se tradicijski i umjetnički obrti, a zadrugama se daje novac za početak rada i za savjetodavne usluge. Regionalne razvojne agencije, poduzetnički i tehnološki centri također mogu prijaviti razvojne projekte.

Pripremite se na vrijeme!

Natječaj za 2009. bit će objavljen uskoro. Pogledajte uvjete prethodnih natječaja na stranici HAMAG-a (www.hamag.hr) i pripremite projekt. Donacije se brzo iscrpe pa je bolje biti spreman i prijaviti se što prije. Ako niste sigurni kako to učiniti, angažirajte konzultanta. Zašto ne uzeti ponuđeno?

Podijeli

Odgovori

Top