Hrvatska je u Austriji najpoželjnija destinacija za odmor

Thomas Rottenberg, PR menadžer Falkensteiner hotela, na trećem Falkensteiner Punta Skala triatlonu koji se održao početkom lipnja sudjelovao je u disciplini štafeta u timu s reprezentativkom Austrije Sarom Vilic i Nataschom Marakovits, novinarkom Kuriera. Iako ovaj Austrijanac rekreativno trenira nije mu bilo lako sudjelovati u timu s vrhunskom sportašicom. No, kaže kako se odlično zabavio, još bolje upoznao prekrasno okruženje Punta Skale i iskušao svoje granice na zahtjevnoj biciklističkoj stazi.

Kako je prošla utrka i jeste li zadovoljni rezultatom?

Nakon starta zahvaljujući Sari Vilic koja je odlično plivala imao sam prednost za otprilike 500 metara, no onda me oko 85 posto natjecatelja prestiglo. Onaj koji kaže da ga ništa ne boli nakon što odvozi 90 kilometara biciklom ili laže ili je prvak svijeta. No, s druge strane, bila je to odlična vožnja. Moram priznati da sam se natjecao s odličnim i vrlo snažnim biciklistima. Dio staze bio je brdovit i bilo je dosta vjetrovito, no to je sasvim normalno kad voziš bicikl u prirodi i na takve se stvari treba pripremiti. Zahvaljujući Sari, startao sam prvi, završio skoro zadnji, no odlično sam se zabavio.

Falkensteiner Punta Skala triatlon je međunarodnog karaktera i uistinu je potreban veliki trud za organizaciju ovakvog događaja. U usporedbi sa sličnim manifestacijama, koje su njegove prednosti?

Ovo je odličan događaj na predivnoj lokaciji i sjajno je organiziran. Na ovom triatlonu sve je savršeno teklo, a cijelo osoblje i sportaši pokazali su kako ovakav događaj može biti odličan za cijelu obitelj. Već dugo sudjelujem u maratonima i bio sam na mnogim utrkama i to u destinacijama u kojima maratonci iz cijelog svijeta treniraju i trče. To su uistinu prekrasna mjesta i nalaze se svugdje po svijetu. Međutim, tu u Punta Skali imam sve na jednom mjestu – odličnu gastronomsku ponudu, vrhunske hotele, toplo more, staze za trčanje i vožnju biciklom u okruženju jedinstvene prirode. Vrlo mi je jednostavno, kao Austrijancu, sjesti u automobil, staviti na njega bicikl i za svega pet sati ugodne vožnje stići na odredište. Upravo je to razlog zašto Sara Vilic za nadolazeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru trenira u Punta Skali. Drugim riječima, svi oni koji se bave sportom samo trebaju otvoriti oči i pronaći će vrhunska odredišta za treniranje poput ovoga u Punta Skali.

Znači li to da se Hrvatska može upisati na kartu poželjnih sportskih destinacija?

Naravno! A Punta Skala je mjesto koje odlično dočarava sve što Hrvatska i Falkensteiner hoteli nude. Oni koji dođu sigurno neće ostati razočarani. Također, prema zadnjem istraživanju o omiljenim destinacijama Austrijanaca, Hrvatska je najpoželjnija destinacija za opuštajući i povoljan odmor. Čak 90 posto ispitanika odgovorilo je da na odmor želi ići u Hrvatsku. Ova vijest je odlična za hrvatski turizam i samo je treba znati iskoristiti.

Podijeli

Odgovori

Top