Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Hrvatska lani od putovanja prihodovala 6,6 milijardi eura

To je za gotovo 6 posto ili za 368,6 milijuna eura viši prihod nego 2010., pokazuju privremeni podaci o tekućem računu platne bilance Hrvatske koje je objavila Hrvatska narodna banka

To je za gotovo 6 posto ili za 368,6 milijuna eura viši prihod nego 2010., pokazuju privremeni podaci o tekućem računu platne bilance Hrvatske koje je objavila Hrvatska narodna banka

U Hrvatskoj je prošle godine ostvareno gotovo 6,6 milijardi eura prihoda od turizma odnosno od putovanja stranih turista, što je za gotovo 6 posto ili za 368,6 milijuna eura viši prihod nego 2010., pokazuju privremeni podaci o tekućem računu platne bilance Hrvatske koje je objavila Hrvatska narodna banka.

Promatrano po tromjesečjima prošle godine porast prihoda od putovanja u Hrvatskoj je ostvaren u drugom i trećem tromjesečju u odnosu na ista razdoblja 2010., dok su u prvom i četvrtom ti prihodi bili manji.

Pritom su prihodi od stranih turista u drugom lanjskom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje prethodne godine povećani za 9,1 posto ili za 134,7 milijuna eura, na 1,61 milijardu eura.

Treće je je prošlogodišnje tromjesečje donijelo porast prihoda od putovanja za 7,8 posto ili za 302 milijuna eura, na 4,17 milijardi eura.

U prvom lanjskom tromjesečju 274,5 milijuna eura prihoda od putovanja bio je pad od 15,4 posto (ili za 50,2 milijuna eura) u odnosu na isto tromjesečje 2010., dok je s prihodom od 543,3 milijuna eura u četvrtom tromjesečju zabilježen pad od 3,2 posto (ili za 17,8 milijuna eura) u odnosu na zadnje tromjesečje 2010.

Ministar turizma Veljka Ostojić ovih je dana izjavio da je cilj ove godine doći do 7 milijardi eura ukupnih primitaka od turizma. U odnosu na podatke HNB-a za prošlu godinu to bi bio porast od oko 6 posto.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.