Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatska na međunarodnom sajmu turizma IFT u Beogradu

Na danas otvorenom međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 32. IFT-u, među 850 izlagača iz 40-ak zemalja do 28. veljače prvi put se nacionalnom prezentacijom u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) predstavlja i hrvatski turizam.

Na danas otvorenom međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, 32. IFT-u, među 850 izlagača iz 40-ak zemalja do 28. veljače prvi put se nacionalnom prezentacijom u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) predstavlja i hrvatski turizam.

Sajam se održava na 33 tisuće četvornih metara izložbene površine odnosno u svim prostorima Beogradskog sajma, a na hrvatskom štandu osim HTZ-a nastupaju i brojni suizlagači hrvatske turističke i prijevozničke tvrtke te turističke zajednice.

Neke od njih na tom su sajmu samostalno nastupale i prošle godine.

Osim njih iz Hrvatske su na IFT-u i ministar turizma Damir Bajs sa suradnicima, koji će drugog dana sajma, 25. veljače, zajedno s direktorom Glavnog ureda HTZ-a Nikom Bulićem održati i službenu konferenciju za novinare.

Hrvatska večer u Beogradu

U sklopu hrvatskog nastupa na IFT-u danas će se u večernjim satima u beogradskom hotelu Hyatt Regency održati i promocija hrvatske kulture i turizma “Hrvatska večer”, kojoj su već u prijašnje dvije večeri prethodile posebne prezentacije Kvarnera i Zagreba.

Hrvatsko je izaslanstvo prisustvovalo i današnjem svečanom otvorenju IFT-a, na kojem je srbijanski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić naglasio zadovoljstvo što ove godine na tom sajmu prvi put nastupaju Španjolska, SAD, Brazil, Francuska i Peru.

Istaknuo je i da se turizam u Srbija sve aktivnije razvija te da tu zemlju posjećuje sve više stranih turista. Najavio je i da se ove godine u Srbiji očekuje dolazak niskotarifnih aviokompanija, što bi među ostalim, kako se očekuje, moglo dati dodatni zamah srbijanskom turizmu.

Napisao

Pročitajte još:

Turizam

Istarsko vino Val Gambalera iz 2015. vinarije Meneghetti osvojilo je veliko zlato na prestižnom svjetskom ocjenjivanju Concours Mondial de Bruxelles kojem je od 11....

Ekonomija

Ekskluzivni nautički B2B sajam ICE (International Charter Expo) doseže nove rekorde u ovogodišnjem izdanju, kada će se na Zagrebačkom velesajmu predstaviti stotine prestižnih megajahti...

Nekretnine

Mnogi čimbenici poput trenutne geopolitičke situacije, usklađenosti ponude i potražnje, povoljnih stambenih kredita i kamatnih stopa te uvjeta za strane ulagače izravno utječu na...

Novosti

Na orebićkoj rivi žene su ponovo dočekivale svoje kapetane, u isto vrijeme vraćali su se timovi s prvog dana natjecanja u big game fishingu....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.