Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatska na prvom mjestu među svim Glovo zemljama po postotku korištenih električnih vozila za dostavu

Hrvatska je također jedna od zemalja u kojoj Glovo svojim partnerima nudi mogućnost nabave ekološke ambalaže putem Glovo Storea, u skladu sa strategijom EU za smanjenje plastičnog otpada i zabranu plastike za jednokratnu upotrebu do 2030.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, ponovno potvrđuje svoju predanost značajnom smanjenju utjecaja koji tvrtka ostavlja za sobom.

Sukladno zacrtanoj strategiji održivog poslovanja i smanjenja ugljičnog otiska za 42% do 2030. godine na globalnoj razini, Glovo u Hrvatskoj poduzima niz značajnih koraka za poticanje ekološki prihvatljivijih načina dostave i podršku svojim partnerima koji obavljaju dostave u tranziciji do održivijih vozila. Trenutno je gotovo 50% vozila koje koriste partneri u dostavnoj floti električna, što Hrvatsku svrstava na prvo mjesto među svim zemljama u kojima Glovo posluje. Usporedbe radi, prosječan udio električnih vozila u ukupnoj dostavnoj floti u svim zemljama u kojima Glovo posluje je 19%. Prema podacima tvrtke, ovi napori doveli su do izbjegavanja emisije CO2 u Hrvatskoj od 240 tona samo u 2024. godini.

Zelena rješenja za dostavu koja podržava Glovo

Među glavnim projektima koje provodi Glovo su sufinanciranje električnih bicikala. Time se omogućuje lakša i brža dostava uz manje fizičkog napora, a ujedno se smanjuje emisija štetnih tvari. Isto tako, Glovo nudi povoljne kredite dostavljačima koji dostavljaju putem platforme za kupnju električnih vozila. Ova inicijativa omogućuje dostavljačima da prijeđu na ekološki prihvatljivija vozila uz povoljnije uvjete financiranja.

Kako bi osigurao sigurnost vozača dostave i potaknuo korištenje električnih motocikala, Glovo nudi besplatnu zaštitnu opremu, uključujući kacige i jakne. Također, Glovo ostvaruje suradnju s ponuđačima električnih vozila, čime svojim dostavljačima olakšava pristup povoljnim uvjetima najma ili kupnje električnih bicikala i motocikala. Kako bi dodatno podržao dostavljače u održavanju svojih vozila u dobrom stanju, Glovo nudi besplatnu uslugu za električna vozila. Redovito održavanje osigurava dulji radni vijek vozila i pouzdanost tijekom isporuke. Omogućujući, dakle, dostavljačima koji koriste Glovo lakši prijelaz na održiva prijevozna sredstva.

Hrvatska je također jedna od zemalja u kojoj Glovo svojim partnerima nudi mogućnost nabave ekološke ambalaže putem Glovo Storea, u skladu sa strategijom EU za smanjenje plastičnog otpada i zabranu plastike za jednokratnu upotrebu do 2030. Ambalaža se koristi odgovorno, a nabavljeni materijali se mogu reciklirati i biorazgradivi su, pridržavajući se načela poput kružnog gospodarstva i prirodnih tinti na biljnoj bazi. Dobavljači osiguravaju visokokvalitetnu ambalažu s manje materijala, što je čini pristupačnom za mala i srednja poduzeća. Prema studiji Glova, globalno 80% korisnika zainteresirano je za održivo pakiranje, a 70% kaže da ono pozitivno utječe na njihove narudžbe.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.