Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatska pamet posluje društveno odgovorno i održivo

Tema nove epizode Koordinacije su proizvodni procesi i put razvoja od ideje do izgradnje objekta.

Tema nove epizode Koordinacije su proizvodni procesi i put razvoja od ideje do izgradnje objekta. GP Krk, jedna od vodećih građevinskih tvrtki gradi javne i privatne projekte od 1956. godine, a tijekom svoje duge tradicije profilirali su se u širokom spektru djelatnosti u građevinarstvu. Danas 60% proizvodnje ulažu u projekte tvrtke, a s preostalih 40% odgovaraju na potrebe tržišta. Već punih 8 godina u svojim projektima primjenjuju i društveno odgovorno poslovanje, osobito na reciklažnom dvorištu Marišćina na kojem se reciklira građevinski otpadni materijal.

Na betonari imamo ugrađen reciklator vode tako da sva korištena voda prolazi kroz filtere i ponovno se vraća u proizvodnju. Time smanjujemo potrošnju vode. Slično je i s viškom betona, prerađuje se i prema odabranim recepturama možemo dalje ugrađivati reciklirani beton“, govori nam Robert Salopek, rukovoditelj proizvodnje.

Robert Salopek

Tvrtka zapošljava više od 870 radnika koji sudjeluju u kompleksnom lancu poslovanja od sirovine koja se obrađuje i proizvodi, a zatim i ugrađuje na gradilišta.

Stotinjak inženjera iz područja građevinarstva, strojarstva i elektrotehnike sudjeluje u projektima te smo najponosniji na izrazito stručan kadar naše tvrtke“, ističe Sanjin Purić, član Uprave.

Uz jačanje timskog rada i odgovornost koja je osnovna misao u poslovanju, tvrtka u budućnosti nastoji automatizirati proizvodne procese kako bi zaposlenici kvalitetnije i brže obavljali posao, ali i kako bi se smanjili cjelokupni troškovi rada. No, uz sve napore koje čine, svakodnevno poslovanje otežava im aktualna kriza i enormno povećanje cijena energenata i građevinskog materijala.

Sanjin Purić

Nismo odustali ni od jednog projekta. Očekujemo pomoć države da ublaži posljedice aktualne krize, slično uredbama i zakonima koji su doneseni kao pomoć turističkom sektoru i ugostiteljstvu uslijed pandemije koronavirusa“, zaključuje Purić.

Unatoč aktualnoj krizi, stručnjaci iz područja organizacije, tehnologije i menadžmenta u graditeljstvu razmjenjuju iskustva kojima žele unaprijediti vođenje projekata u svakodnevnom poslovanju. Tako se krajem rujna u Cavtatu na OTMC konferenciji okupilo više od 400 sudionika iz 70 zemalja.

Cavtat

Cilj je podignuti svijest o projektnoj profesiji, promovirati dostignuća voditelja projekata te na kraju pokazati da oni rade u različitim industrijama“, ističe prof. dr. sc. Mladen Vukomanović s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i član Organizacijskog odbora OTMC konferencije.

Više o društveno odgovornom poslovanju kao i o OTMC konferenciji pogledajte u novoj epizodi Koordinacije. Sadržaj emisije pratite na YouTube kanalu, na https://koordinacija.hr/ te na društvenim mrežama FacebookuInstagramu i LinkedInu.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.