Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatska pamet posluje društveno odgovorno i održivo

Tema nove epizode Koordinacije su proizvodni procesi i put razvoja od ideje do izgradnje objekta.

Tema nove epizode Koordinacije su proizvodni procesi i put razvoja od ideje do izgradnje objekta. GP Krk, jedna od vodećih građevinskih tvrtki gradi javne i privatne projekte od 1956. godine, a tijekom svoje duge tradicije profilirali su se u širokom spektru djelatnosti u građevinarstvu. Danas 60% proizvodnje ulažu u projekte tvrtke, a s preostalih 40% odgovaraju na potrebe tržišta. Već punih 8 godina u svojim projektima primjenjuju i društveno odgovorno poslovanje, osobito na reciklažnom dvorištu Marišćina na kojem se reciklira građevinski otpadni materijal.

Na betonari imamo ugrađen reciklator vode tako da sva korištena voda prolazi kroz filtere i ponovno se vraća u proizvodnju. Time smanjujemo potrošnju vode. Slično je i s viškom betona, prerađuje se i prema odabranim recepturama možemo dalje ugrađivati reciklirani beton“, govori nam Robert Salopek, rukovoditelj proizvodnje.

Robert Salopek

Tvrtka zapošljava više od 870 radnika koji sudjeluju u kompleksnom lancu poslovanja od sirovine koja se obrađuje i proizvodi, a zatim i ugrađuje na gradilišta.

Stotinjak inženjera iz područja građevinarstva, strojarstva i elektrotehnike sudjeluje u projektima te smo najponosniji na izrazito stručan kadar naše tvrtke“, ističe Sanjin Purić, član Uprave.

Uz jačanje timskog rada i odgovornost koja je osnovna misao u poslovanju, tvrtka u budućnosti nastoji automatizirati proizvodne procese kako bi zaposlenici kvalitetnije i brže obavljali posao, ali i kako bi se smanjili cjelokupni troškovi rada. No, uz sve napore koje čine, svakodnevno poslovanje otežava im aktualna kriza i enormno povećanje cijena energenata i građevinskog materijala.

Sanjin Purić

Nismo odustali ni od jednog projekta. Očekujemo pomoć države da ublaži posljedice aktualne krize, slično uredbama i zakonima koji su doneseni kao pomoć turističkom sektoru i ugostiteljstvu uslijed pandemije koronavirusa“, zaključuje Purić.

Unatoč aktualnoj krizi, stručnjaci iz područja organizacije, tehnologije i menadžmenta u graditeljstvu razmjenjuju iskustva kojima žele unaprijediti vođenje projekata u svakodnevnom poslovanju. Tako se krajem rujna u Cavtatu na OTMC konferenciji okupilo više od 400 sudionika iz 70 zemalja.

Cavtat

Cilj je podignuti svijest o projektnoj profesiji, promovirati dostignuća voditelja projekata te na kraju pokazati da oni rade u različitim industrijama“, ističe prof. dr. sc. Mladen Vukomanović s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i član Organizacijskog odbora OTMC konferencije.

Više o društveno odgovornom poslovanju kao i o OTMC konferenciji pogledajte u novoj epizodi Koordinacije. Sadržaj emisije pratite na YouTube kanalu, na https://koordinacija.hr/ te na društvenim mrežama FacebookuInstagramu i LinkedInu.

Pročitajte još:

Ekonomija

U Hrvatskoj se od listopada 2022. godine provodi novi projekt CROskills-RELOAD, koji ima za cilj unaprijediti vještine građevinskih radnika te inženjera u području energetske...

Ekonomija

Omiška obilaznica obuhvaća dionicu Dugi Rat – Omiš istok, a na njoj će se nalaziti 7 vijadukata, 4 tunela i most Cetina.

Ekonomija

Kako napreduje obnova kurije Mihalović u Feričancima, zašto je revitalizacija gradova i općina izazov za struku te kako je protekla humanitarna gala večer „Građevinari...

Nekretnine

Provjerili smo kako napreduju radovi na obnovi crkve sv. Petra u Vlaškoj ulici te Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.